*Jag har fått...*

SOVA inatt!!! Precis hela natten!! Men jag blev bra orolig när jag vaknade till å såg att klockan var 7.15,herregud tänkte jag,ja ,måste titta till Frida!!Var helt förstörd här imorses innan jag tittade in hos henne å såg att hon låg så gott å sov,PUH,jag var riktigt orolig då jag är van att hon inte sover så länge,utan att man ens behövt ge henne nappen! Så inatt sov hon från 20,30-7.30! Men kan lova att detta är en av de få gånger de väl händer att hon sover en natt! Så jag känner mig rätt utvilad,men samtidigt som när man väl får sova så känner man ändå en trötthet,då man inte är van att få sova så utan att behöva vakna några gånger under natten!

Imorn är det måndag!Då ska vi dels till bilverkstaden å få dit krokarna så vi kan sätta in bilstolen! Å måste höra också om det räcker att trycka bort airbagen eller om den ska väck helt,, Sambon hade pratat med någon som hade en del å göra med VW att de godkänner inte att man bara trycker på knappen,utan att den ska väck,speciellt på våran bil då.. så det återstår å se imorn va de säger där,vll ju jätte gärna ha henne där fram ju,men samtidigt tycker jag att det känns lite riskabelt att plocka bort airbagen helt å hållet där framme,om man väl själv ska sitta där en dag då inga ungar är med tex.. Jaja får väl se imorn vad som sägs å görs!

Imorgon är det också dagen D!!Då det har gått 2veckor för en grej! Så det återstår å se vad som sker där,Inget jag går in på mer nu,men de som vet,vet,ni andra får helt enkelt bara vänta å se om det postiva beskedet skrivs häör när allt är färdigt =)

*Dagen i sin helhet...*

Ja efter att inte ha ssovit så mycket inatt så var det väl bara till att sätta igång dagen här imorses.. Var frukost å sedan en promenax med Malte och efter han var färdigrastad fick Amelia åka pulka efter honom,både hon å han tycker det är kul! Sedan blev det pepparkaksbak för våran del.. Men vad har hänt med dessa färdiga degarna nuförtiden?Förr kunde man ju hålla på i evigheter tills den skulle ta slut,men idag?,ja då blir det inte många kakor man får ut där inte..Så det blir ju iaf å baka mer någon annan dag.. Ska ju baka någon dag med Emma också,lite julgodis å sådant mumsigt! Blev inte av förra veckan då vi vart sjuka..
Jaja,lite pepparkakor blev det å vi blev även sysselsatta.. Sedan blev det en promenax till affären å handla lite å när vi kom hem gjorde vi egen pizza! Riktigt gött var det! Men nu,nu ska här alldeles strax hoppa i säng å få se hur länge man får sova till nu.. Frida vaknar ju lite då å då på natten =(

Natti natti mina läsare..

*Trött,tröttare,tröttast!*

Inatt var ingen bra natt,igår vid utröstningen av idol så vaknade frida,prövade å ge henne mat å visst det ville hon ha men sedan då,även fast hon var trött så ville hon inte sova,eller kunde slumra till i min famn men så fort jag lade ner henne i sängen så vaknade hon å grät.. så så höll det på ett tag tills jag tillslut tog henne med ner å la oss i soffan,men det vart oroligt till å från för hennes del.. Så det får bli en del kaffe här nu så man kanske kan bli lite människa.. Måste ju bege oss ut med Malte också.. Får väl se om det orkas baka här eller inte idag som var tanken..men det återstår å se... GÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSP!!!

*Jul i vårt hus..*

Ja då var alla julgardiner å adventsstakar/stjärnor uppe i våra fönster,bara lite småpill kvar som ska upp å även lite julpynt i fönstrerna i trappen.. Granen får bli senare.. Men,jag efterlyser julkänslan. Vart har den tagit vägen?? Varje år när det är dags att sätta upp alla grejer så brukar den där känslan finnas där,men inte nu,den lyser med sin frånvaro! Har även testat med att ha julmusik på när man pysslat här men det har inte hjälpt alls. Så snälla,snälla,snälla, Ge mig tillbaka julkänslan!! HAde förstått lite om man nu inte hade haft någon snö ute,då det hör till med första advent å hjälper till å få den där julkänslan,men snö har vi men det hjälps visst inte! Det känns mer som att julen är långt ifrån hörnet,men dessvärre är den ju inte det!! Men hoppas man får tillbaka den snart,riktigt snart! Kanske kommer när man börjar handla julklappar,vilket vi inte ens har börjat med,men nästa helg så,då ska det shoppas! La som förslag till sambon att vi skulle åka till Ullared för att titta på det,så vi får väl se hur det blir med det!

Då blev det vinter iår med,det är väl skönt? Det börjar ju nästintill se ut som förra vintern faktiskt.. Men jag hoppas att det håller i sig så här på vintrarna nu,att man får uppleva en hel del snö! Å att den ligger kvar till självaste julafton! Men nackdelen är när det ska blåsa så fruktansvärt mycket! Det går ju inte ha Frida i någon pulka då,hon tappar ju mer eller mindre andan om det blåser på henne i ansiktet..! Melis tycker det är kul iaf å det kan jag förstå!För snö hörtill vintern! Men samtidigt finns det ju vissa nackdelar.. Tex som förra vintern,ja då vart ja ju gravid,å min mage var inte i det minsta laget precis,så det var rätt tufft att knalla å gå i all den snön,så det blev ju en del träningspass då om man säger så.. Å när jag tänker efter,så tänk att jag åkte skidor när jag var i 6:e månaden,å jag är inget skidproffs precis,utan åker hellre än bra,men bra gick det ju iaf..Inte ramlade jag heller,men det som var tuffast då var ju å vara i mina pjäxor!!Det gillade inte riktigt mina fötter.. Å sedan i februari var vi på Vinter rally under en hel helg,å för att kunna komma dit man skulle för att se,då fick man gå en hel del,det var väl rätt kämpigt faktiskt med tanke på snön å packning man fick ha med sig,men jag gjorde det!Utan problem! Å Även knallade upp för en riktigt brant skidbacke också,för att komma till en bra plats för att se!Så såsett blev det en del rörande för min del när jag vart gravid..

Men nu då,ja då är det ju lite nackdel med att man har barnvagn!Inte så lätt överallt att ta sig fram precis,så bara det kan vara ett bra träningspass..hehe.. Å till er som har en 3-hjulig barnvagn,hur går det för er nu??Vill gärna veta hur det är med en sådan vagn nu.?
Tänkte kanske mer åt våren skaffa ngt sådant,eller just med svängbara hjul eller en Scooter,tycker det är en bra skillnad på dagens scooter mot vad det var när amelia var liten,då hade jag en scooter men efter jag kände på de hur de kä'nns idag,så känns de mycket mycket lättare å smidigare i dagens läge!!

Så Scooter VS 3-hjuling???


*Tjolahopsan!

Sjukstugan börjar gå mot Friskstugan!
Härligt,men vi är väl ändå snuviga fortfarande men det lär vi säkert vara ett litet smått tag å har hosta kvar,men det brukar man ju definitivt få dras med ett bra tag efteråt!Mest barnen som har hosta,en annan har klarat sig rätt bra men sambon har fått en ordentlig en!
'
Igår tyckte vi iaf att vi behövde frisk luft allesammans då vi mestadels har vart inne hela veckan,så vi åkte till stan då vi behövde det också å eftersom de hade kvällsöppet igår så blev det en tur på kvällen.. Tog först en tur till Babyproffsen i deras nya lokaler så det var första dagen för dom där igår, å det vi var ute efter var en ny bilbarnstol till Frida, så det blev en MaxiCosi Mobi,

en sådan här fast en annan färg,typ brun/beige



Det bästa med den också är att man kan ha den i 4olika lutningslägen å ändra dom hur lätt som en plätt,även under körningen!

Men då kom vi till det här med våran bil... Jaa vad ska man säga..den är ju inte riktigt till för en barnfamilj precis,inte om barnen behöver bilstolar som ska sitta förankrade med spännen i golvet..Å det är ju typ var å varannan bilstol som ska göras det.. Så ja,vi kan ju välja mellan att riva loss inredningen på stolarna för att kunna sätta fast den,men det känner vi ju inte riktigt att vi vill precis.. Så det blir till att åka till verkstaden på måndag så de får sätta fast krokar i golvet! Så efter det ska den förhoppningsvis invigas för henne.. Själva babyskyddet är för litet för henne numer,eller trångt!Å vinteroverallen kan hon inte ha på sig när hon sitter i den. Å denna nya ska monteras i passagerarsätet där framme,lite har man saknat det förut att man inte haft henne där..just när hon blivit lite grinig å tappat nappen mm..

Sedan blev det handlat en del kläder till barnen,framförallt till Frida då hennes kläder har börjat bli lite små eller till en viss del en början till det,så strl 80 blev det =)

Å Melis fick några Jeans å handskar!

Nu ikväll blir det IDOL för mig å barnen,å imorn tänkte vi se om vi kunde baka lite,gött å ha till på söndag iaf!!

Hmm vette sjutton vad som hände här nu,,råkade komma åt en knapp på datorn så storleken ändrades på texten här å inte kan jag ändra på det nu heller,så det får ni leva med!

Tack å Hej, Leverpastej


*SJUKSTUGAN..*

Japps här hemma är det rena rama sjukstugan!Vi alla är riktigt förkylda,eller Melis å Frida är på bättringsvägen,men de har en riktigt jobbig hosta,särskilt på natten. Melis kan väl handskas lite mer med den men inte lilla Frida inte..Har det jätte jobbigt på nätterna å inte finns det något särskilt man kan ge henne eller..Men hon håller ändå humöret uppe på dagarna.. Men jag å sambon är riktigt snuviga å har hosta också..Men hoppas vi blir friska snart! Å gärna då också att snön ligger kvar så man kan bege sig ut å åka pulka mm.. Behöver ju inte blåsa så heller så Frida också kan åka pulka.. Hon gillar inte alls när det blåser ute..


*Klingar..*

Gått å tänkt på en sak rätt mycket idag..
Förstår inte vissa människor,när de får reda på en sak som är rätt allvarlig som de borde kanske förstå själva,när det gäller barn också. Men inte gör ett skit?? Men ändå är de med i en del hjälporganisationer gällande barn.. Hur går det ihop? Jag tycker det klingar lite väl dåligt!
Kan se bra ut kanske att man ger pengar till behövande,men när det kommer lite väl "nära inpå" då reagerar man inte ett skit,utan bara pratar om det med andra så varvet går runt men ingen gör något..?
Jävligt dåligt stil tycker jag å tycker det klingar lite vääl dåligt!!!

*Jul,jul...*

Ja nu är det nog fasen dags att börja tänka på julklappar som ska inhandlas.. Varför är vi alltid ute i nästintill siste stund,varför..?
Snart är det ju redan förste advent också,men funderar lite på om man inte ska börja nu till helgen å fixa å dona med julgardiner mm.. Sedan behövs det köpa 24st julklappar till julklappskalendern också,eller kanske tom 48st,funderar på om man ska börja med till Frida iår också eller om man ska börja nästa år.. Ja får klura lite på den.. Men samtidigt förut har det nästintill vart lite akutköp till den å mestadels "skit" faktiskt,men iår tänkte jag att det ska vara lite mer genomtänkt å behövligt men samtidigt inte kosta så mkt heller då det just är en adventskalender bara..
Förslag någon på vad det kan tänkas finnas i?Å ska man ta Frida iår eller inte,vad tycker ni?

Nästa vecka blir det dags för mitt å Emmas årliga julbak =) Dags att baka lussekatter,pepparkakor å julgodis mm.. Har ni något förslag där vad som är smarrigt att göra?

Hoppas nu också på att snön kan falla också så man får extra mkt julkänsla!Speciellt gärna till den förste advent å sedan självklart till självaste julafton!! 

Ska göra julpyssel ngn dag med Melis också,ska bli kul med en pysseldag,tips på pyssel också någon kanske..??
 

*Trötter!!!*

Usch ja,idag hade jag absolut ingen lust att gå upp när klockan ringde,men måste ju..
Frida  har inte alls sovit bra inatt,har vart uppe en hel del inatt,blir väl säkerligen en tupplur ngn gång här under dagen,kan behövas verkligen!
Man blir ju mer trött när det är kolsvart ute när man ska gå upp,och när man ser att det är kallt ute.. Får se om vi hinner gå till dagis idag eller om det blir bilen,då får den startas i bra tid innan så den är varm å go å kanske slippa skrapa rutorna.. Igår när vi skulle till tandläkaren så höll vi på å inte komma in i bilen ju,för den har vart lite fuktig i lister å så,så dörrarna satt rejält,men det som irriterade mig mest var bagageluckan!! Skulle öppna den för att Melis bilstol låg där,men det gick inte!Å då hamnade den i sådant där läge att bilen visade att den var öppen också å inte gick å stänga.. Men fick fälla ner sättet för att komma åt den.. å sedan när vi nästan var framme så körde jag över ett litet gupp,då var det lagom tills bagageluckan var upptinad å föll upp =S

Ta bilen till dagis tänker klanske ni när det inte är så långt.. Ja men de flesta morgnar blir riktigt stressade faktiskt så det hinns inte med att gå.. men det ska nog bli bättring på det framöver..

*TISDAG*

Idag startade dagen med att det var dags för Melis att åka till tandläkaren för att ta kort på tänderna,igår nämnde hon att tänk om inte de har ngn kamera då kan vi ju ta med våran..hehe.. Jaa,men vilken tur att de hade en egen kamera nu då,men bra gick det å hon var riktigt duktig!!Fick en tatuering för att hon var duktig.. Sedan åkte vi för å säga Hej på hennes gamla dagis,prickade in lagom till de skulle ut i skogen,men hälsat fick hon göra iaf å fröknarna blev glada! Sedan åkte vi hem å fikade lite,sedan slumrade vi till i soffan 1½timme och det var riktigt gött.. Efter en promenad med Malte och matlagning så leker nu Melis med en kompis till henne,jätte söt å go tjej!De är visst bästa kompisar =)

Mer än så har inte skett idag inte.. Å mer än så kommer inte ske heller..

Igår förresten hade jag ju köpt nya ytterkläder till Amelia.. Å det skulle hon berätta för sin mormor å då sa hon att hon har fått nya kläder för hennes andra är smutsiga.. Jaha,vi har tydligen ingen tvättmaskin enligt henne lät det som..


*MÅNDAG*

Då var helgen över för denna gång och en ny vecka är här.. Idag var det dags för mig och göra ett särskilt ärende,å det kändes riktigt bra,känns som detta kommer bli kanoners!!

Annars idag efter mitt ärende så åkte jag till Elins Esplanad för att hitta en en uppsättning till till Melis med jacka å termobyxor,behövs så man kan tvätta ställena också,men det var inte mkt som fanns alls!Men hittade till slut ett set i lila från Kaxs,så det ska väl också vara bra,det andra hon har är ett didrikssons,jag tycker det är lite A å O när det gäller att ytterkläder ska hålla till allt de små gör.. Fanns gott om overaller men det tycker jag hon känns för "stor" för faktiskt... Konstigt annars att overaller är billigare..

Jajja annars har det inte vart mkt gjort idag, mer än att lagat mat- älgköttfärssås å spaghetti!*MUMS*

*Världens finaste!*

Här är hon,världens finaste å underbaraste häst Flisan










*Fars Dag!*

Får börja med att gratulera alla pappor idag på Fars Dag! Själv blir det inte till att träffa min pappa,är ju trots allt en bit att åka,men har allt skickat ett meddelande å så till honom! Här inväntar vi på att sambon ska komma hem,då kommaer han få tårta å paket,som Amelia har bakat å slagit in paketen. Ja,hon ser ju faktiskt honom som sin far! Han har alltid funnits där för henne sedan vi träffades å skönt är det!
Men just nu är han å jagar,men ska komma hem här ngn gång,när vet jag inte riktigt.
Men lite överraskad blir han nog allt!

Har fått en extra unge å ha idag.. Sambons brorsdotter på 1år,än så länge har det bara gått bra..

Igår förresten så sköt sambon en pinntjur för Malte då han haft 2timmars ståndskall!!!!

*Kärt återseende!*

Ja igår var det ju äntligen lördag! Å då blev det ett riktigt kärt återseende för mig å Melis!Vi var å träffade Flisan!Våran fd häst,gud vad vi saknat henne! Skiljdes ju på ett litet konstigt sätt tack vare en idiot(var rätt milt sagt men men). Men nu fick vi äntligen träffat henne,å tårarna var på G på mig men lyckades hålla dom inne,hade tyckt det vart lite pinsamt kanske.. Men vet att hon hade det bra å får vara på lösdrift med sina hästkompisar å getter =)

Hade fått riktigt underbara ägare också,så det var riktigt skönt å se! Men hon kommer alltid ha en plats i mitt hjärta,finns ingen annan häst som är lika underbar och fin som hon! Ska se om jag kan lägga upp bilder senare på henne. Vi fick mer än gärna komma fler ggr å även få rida,igår var det ju ett riktigt skitväder med massa regn å så,. Men jag längtar tills nästa gång!!!

*FREDAG*

Redan fredag!Å det betyder fredagsmys!Sitter här tillsammans med Melis å tittar på idol.
Idag har vi inte gjort något märkvärdigt. Dagen började med att vi låg å drog oss i sängen,det var riktigt skönt! Skönt att inte behöva stressa här på morgonen. Så det blev lite senare frukost,efter frukosten blev det en promenad med Malte,men innan dess gick vi å hämtade Melis kompis Ellen,så hon gick med på en promenad för att rasta Malte och vi gick till affären för att handla till pannkakor som skulle bli till lunch,så de har lekt hela dagen tillsammans! Å jag,jaa vad har jag gjort mer än pannkakor? hehe, städat lite..  Marie var förbi här en snabbis också med grejerna jag beställde när hon hade ljusparty..

Spännande än så här blev inte det här inlägget.. Men imorn är det ÄNTLIGEN lördag!!!GUUUUUD va jag längtar!! Skriver mer imorn efter vi kommit hem vart jag har varit! =)

*När jag blir pensionär..*

När jag blir pensionär, då ska jag SOVA! Ska ta rejäla sovmorgnar,ta någon/några middagstupplurer,sova tidigt på kvällen! ÅÅ vad jag hade velat vara pensionär nu. Ska absolut inte vara någon stress alls för mig när jag blir pensionär,bara ta dagen som den kommer! Ååå vad jag redan längtar!

*Onsdag*

Då var det redan onsdag,veckorna börjar gå fort,å snart är det dags för att börja julpynta å så,men jag tänker nog börja lite tidigare med det iaf lite smått.. å julklappar är kanske dags att börja tänka på också. Jaja, idag iaf var jag å hämtade Emma å Leija,vi åkte först å köpte pulkor till de små innan vi åkte hem.. Å när vi kom hem så möts vi av en "ELkille" som sa att vi skulle vara strömlösa i ca 1timme, jahaja å vi som behövde varmt vatten för att ge de små mat,men som tur är så bor ju min svägerska tvärs över gatan,så de värmde vatten åt oss!
Sedan blev det en skön promenad för å hämta melis,å då snöade det en del faktiskt,blev en tur till affären med för att göra ngt att äta..

Senare mot kvällen efter mat så gjorde vi iordning pulkorna för att se hur de gillade det.. Frida tyckte det var kul när Amelia sprang med henne i trädgården,så hon tyckte om det! Leija trivdes nog hon med,hon sa inte mkt iaf,å så länge de inte grinar eller så så lär de ju inte vara helt missnöjda precis! Så får hoppas att snön ligger kvar nu,eller det får gärna komma mer också.

Jahaja,nu sitter jag här vid datorn efter jag vart ute med Malte å barnen sover,Malte ligger faktiskt i soffan nu tätt intill mig å har det riktigt mysigt. Tycker han kan få göra det nu då kjag känner lite dåligt samvete mot honom,att jag inte riktigt har funnits där för honom,han har kommit lite utanför sedan Frida kom,förut så hade ja ju mkt tid med att ha han i knät å bara gosa massor! Men det blir nog bättre snart,nu njuter han riktigt iaf.

Nää,nu funderar jag nog på sängen,har fått laddat upp en del bilder iaf nu som Emma bett mig om länge.. Men nu ikväll fanns tiden för det.

Ha en fortsatt trevlig onsdagskväll allesammans!

*Kväll..*

Ja då blev det kväll idag med.. Å jag ska väl snart hoppa till sängs. Vart en rätt kämpig dag eller vad man ska säga... gjort en hel del som kroppen inte alls är van vid,känns som träning på elitnivå.. Har ju för fasen fått ploga sig fram i snön med barnvagnen,riktigt jobbigt så ibland har det känts som att man skulle köra sönder vagnen.. de har ju inte plogat det bästa där man går precis.. å sedan fått skotta lite smått här på utsidan så man kan köra vagnen här iaf.. har ju trots allt en hund jag måste ut med
Jag kommer säkerligen ha träningsvärk imorn haha..

Annars idag så efter dagis tog vi en svängom till Cicci,å vägen mellan oss å dit var inte den roligaste å köra precis,men fram tog vi oss å hem också.. Så det är nu ikväll vi har skottat lite smått här å Melis har fått åka lite pulka efter Malte..

Nä nu börjar det nog bli lite för rörigt här i mitt skrivande så nu är det sängen som kallar!

*Lördagslängtan!*

Gudars vad jag längtar till lördag!! Vill att det ska vara lördag nu!! SKa försöka se om ngn kan passa Frida först också i några timmar under lördagen!För jag å Melis ska åka å träffa någon då!!!Hon vet inte om det ännu heller,men berättar nog det på fredag ifall saker å ting skulle ändra sig,men jag säger bara en sak,JAG kommer inte kunna hålla tillbaka tårarna på lördag,saknaden har vart såååå stor!!

Så LÖRDAG nu tack!!!

*Då var den här*

Ja,jag pratar om snön!!!Jippie vad jag längtat!! Men i eftertanke så är det en del jobb som behövs göras också när snön kommer,såsom att ut å skotta!!Har ju visserligen en snöslunga,men jag vet inte riktigt hur den funkar faktiskt,å sedan vet jag inte om det är för "lite" snö för den.. Men om man väntar ett litet tag igen så får jag väl försöka ge mig på den sedan idag..då det kanske har lugnat sig lite mer..Får väl slå en pling till sambon  å höra efter hur man gör.. Brukar inte ha det lättaste å få igång maskinerna vi har,såsom,grästrimmern(ändå är den en sådan som man inte behöver göra rejäla drag som vanliga för å få igång den,men lyckas inte ändå),men gräsklipparen kan jag allt få igång iaf!!!

Det ska nog ordna sig.. Melis blev glad imorses iaf när snön hade kommit,å när sambon hade vart ute med Malte så fråga hon nog minst tusen ggr om det hade kommit mkt.. hehe sötnos.. Sedan blev jag tillfrågad om vi kunde åka till skidbacken idag också,men det får nog vänta,vet inte riktigt om det kommit igång ännu..men snart så kanske! Fick bli bilen imorses då jag snozzade kl 1timme utan mening.. eller rättare sagt så hade jag stängt av den å vaknade vid 7,så det kändes lite panik om vi skulle gå å sambon hade ju redan vart ute med Malte innan han åkte iväg.. Så såsett är jag glad att vi har den bilen vi har,speciellt i sådant här väder,den tar ju sig framåt,utan att man behöver ut å skotta på morgonen innan man ska bege sig iväg,Bertil e bra han!!Man känner sig säker med bilen också,inte åker man av vägen i första taget heller.. Brukar vara mer vi som får dra upp andra bilar i diket =)


*Om inte annat så kan vi kanske jobba lite extra vid flygplatser å dra plan =) *











*Vågade nog inte..*

Nej jag skulle nog inte vågat hoppats på att Frida skulle sova om nätterna hädanefter.. Men å andra sidan så de 2nätterna hon sovit så har hon fått välling vid 5/6 tiden å sedan välling när hon ska sova, å de andra nätterna annars så har hon fått gröt vid den tiden,å det fick hon igår också.. Men ikväll ska jag pröva å ge välling vid den tiden igen å se.. Men egentligen ska hon ju vänja sig ordentligt å få gröt på kvällen då hon börjar bli stor nu ju å ska klara sig på mat.. Men hjälper inte det så gör det inte det,så då får det väl bli så här ett tag å göra ett nytt försök sedan igen..

Ska se snart om man kan pröva igen med matpuré,har försökt innan å till en början tyckte hon om det men sedan gjordes det en tvärvändning å hon bara ratade maten.. Så får väl se hur det går med det.. Men läkaren på BVC har sagt att det är lugnt om det tar ett tag för henne,då det egentligen inte går någon nöd på henne viktmässigt =)

Igår hade vi alla här hemma riktigt roligt åt henne.. Gjorde något konstigt med tungan mot läppan så det blev riktigt smackljud,men det såg så roligt ut bara när hon gjorde det.. Tänk vad grejer det händer numer,att hon är med såpass också.. Kan sitta upp själv utan stöd,å rullar runt som bara den å kommit på att hon kan låta,så hon gör riktigt höga ljud för å bli sedd å hörd =)

*Vågar man hoppas?*

Ja,vågar man börja hoppas på igen att Frida sover under nätterna nu? Har ju skrivit förut att hon sovit rätt bra,men du sedan ett bra tag sedan så har hon vaknat minst 2ggr å velat ha mat,det enda som hjälpt,men tror att det kan ha vart tänderna som spökat lite.. Men nu i 2nätter har hon sovit sen 20.30-6/7.. så nu hoppas jag verkligen att hon har kommit in i perioden om att sova på nätterna,så man kan börja bli lite mer människa å på bättre humör.. =)
Men det återstår väl å se...

Just nu ligger hon och sover igen,som hon alltid brukar göra,när hon vaknar på morgonen så är det dags för lite mat å sedan vara uppe en pytteliten stund för att sedan vilja sova igen, e ju nästan som att hon gör så för att få en annan att gå upp på morgonen.. Många gånger man känt för att lägga sig igen när hon somnat,men inte alltid det funkar eller så känns det som att dagen försvinner då,å då blir det ingen bra början.. Nä så det blir till å sätta på lite kaffe och kolla datorn å passa på å titta lite på nyheter å sådant innan tv:n ändrar sig till barnrpogram då Melis vaknar..

idag är det måndag å då är det inget dagis.. så Melis ligger å sover i min säng just nu.. och jag sitter som sagt här med mitt kaffe å tittar nyheter och kollar lite på datorn.. Får väl bli frukost när hon vaknar å efter det en uppfriskande promenad med Malte.. Han ligger också å sover just nu,tycker nog det är lite skönt det också nu när han har fått jaga en hel del det sista.. å till helgen blir det på´t igen!

Sedan idag ska vi väl åka å hämta Melis handskar hos en som hon var hos för några helger sedan.. Är nog dags att förbereda för att ha dom hemma nu,speciellt för imorn då det nalkas snö.. Försökt hitta fler passande handskar för henne,men det verkar bara finnas i mer större storlekar.. visserligen e dessa lite lite förstora men de funkar.. Men det enda jag hittar är tumhandskar,å det trivs hon inte riktigt med,å det förstår jag,för jag själv känner mig mer instängd att man inte kan göra så mkt då.. Så är det någon som vet vart det finns bra finger handskar så hojta till!

Får väl hoppas alla får en underba måndag,ser fint ut ute men nog väldigt kyligt men det kan vara skönt det med,bara man är rätt klädd =) 

*Nalkas snö!!!*

På tisdag!!Då pratas det om att det nalkas en del snö!!!!JIPPIE!! Gud vad jag längtar å jag hoppas det kommer en hel del också,så att det riktigt lägger sig.. Man blir ju så mkt gladare å piggare.. Iaf jag,till en början =)

Å sedan ut å åka pulka å framförallt skidor!! Längtar tills vi kan åka till skidbacken å åka skidor,är ju lite lättare för min del iår,förra vintern vart jag ju gravid men det stoppade inte mig, utan i januari åkte vi till branäs en vecka för skidsemester,å ändå åker jag hellre än bra!

Å sedan kan barnen åka pulka efter Malte också,bra träning för honom,å Melis har tyckt det vart kul å även Malte har trivts med det,han tar sitt jobb då på största allvar!Duktig vovve e det allt!

Så snöa på bara på tisdag!!!

*Inte alltid kul med hus..*

Nej det kan jag inte påstå att det är.. Inte när man väl måste bege sig ut i trädgården för att kratta löv,löv som inte ens är sina egna heller utan som blåst från grannar,klippa gräsmattan titt som tätt under sommaren,rensa ogräs,lensa träd mm.. Ja listan kan nog göras lång.. Men idag,ja då hade vi en riktigt trädgårdsfixardag! Men ändå är vi egentligen inte färdig,har krattat en hel del löv idag,klippt buskar å så.. Blev en hel del lass till trädgårdsavfallet,flera bilkärror! Men tiden gick så det som finns kvar får göras en annan dag.. Egentligen skulle man väl ha börjat tidigare,men dels så har det ju vart riktigt skitväder med blåst å regn å dels så har sambon vart iväg å jagat en hel del det senaste,så idag fick det bli! Har även plockat iordning med leksakerna ute å tagit ner studsmattan. Å Frida har sovit riktigt gött i vagnen nästintill hela dagen.. Frånsett när det vart matdags för henne,å snälla svärmor såg till henne också,gått promenad å så med henne.. Å Melis ja hon tröttnade nog rätt fort med detta så hon gick iväg till en dagiskompis å har lekt nästintill hela dagen också..
Man blir rätt mör i kroppen av att ha vart ute å grejat så.. Trött om inte annat,men efter kvällsmaten å nattningen av Frida så började jag städa här inne i huset också.. Har ju inte hunnit med det å det är rätt skönt å vakna till att det är städat å att man inte behöver göra det det första man gör efter frukosten.. Men nu håller ju det aldrig i sig en längre tid,så man får likförbannat gå här dagligen å plocka undan å dammsuga.. Å nu är det väl extra "viktigt" att ha det rent om golvena då Frida inte ligger kvar alls där man lägger henne.. Börjar bli riktigt rörlig här hemma.. inte med att krypa,men det försöker hon sig på men det går inte riktigt ännu så då blir hon riktigt frustrerad över det.. Men hon ålar sig å rullar dit hon ska!

Just nu i tvrummet så är parabolkortet väldigt intressant att ta ur boxen å även höja å sänka ljudet på förstärkaren..
Verkar ha börjat bli lite mammig nu också.. Går bra när någon annan har henne å när inte jag är med,men hör hon mig så börjar hon gråta.. Lilla tjejen..


Jaja det var väl mest vad denna dagen gått ut på,nu är det dags för att hoppa i sängen!! Natti natti vänner

*JACKA*

Köpte ju en jacka för exakt en vecka sedan,men upptäckte senare på kvällen att sömmen hade börjat ge sig vid en ficka.. Så i måndags lämnade jag in den å den skulle deras sömmerska fixa..å det skulle inte synas alls,men iaf så idag åkte jag å hämtade den,å tittade var de hade sytt,å det var ingen sanning där inte,det syntes ju!! Var inte ens riktigt samma röda färg på tråden å inte samma stygn.. men det enda de var villiga att göra då de själva inte hade några mer sådana inne,var att ge tillbaka 10%!! Inte ens erbjuda sig å ringa å höra efter i andra butiker på andra orter om det fanns någon där.. Men det ska jag iaf ta å göra..ringa å höra efter i gbg om inte annat..å finns den där lämnar jag tillbaka denna å åker å tar en ny..




Men denna är det iaf,fast en röd då med märket 8848 Altitude


*IDOL*

Sitter här i soffan med min stora prinsessa.. Dukat fram lite chips,choklad å dricka.. För att ha fredagsmys till Idol..
Då nämner hon att hon också vill sjunga när hon blir stor,vill vara med på tv och sjunga så som de gör också.. Å idag var temat "Kärlek"  å då började hon sjunga en låt som hon hade tänkt sjunga när hon står där på scenen framför all publik,jury och tvtittare.. Refrängen var iaf : Jag älskar dig... Jag älskar dig mamma! Lät alldeles perfekt i mina öron,så jag hoppas idol lever kvar när hon har åldern inne och att hon är en av dom som går vidare till fredagsfinalerna,så jag får sitta där bland publiken å höra henne sjunga denna låt till mig Jag älskar dig... Jag älskar dig mamma <3

*Pyjamasmys*

Ja det kan man säga att jag å mina prinsessor har haft idag.. Fick ju ställa klockan imorses eftersom det skulle vara dagisdags för Melis.. Så jag gick upp å satte på kaffe å gav Frida mat då hon vaknade också.. Sedan skulle jag väcka Melis men då ville hon inte riktigt stiga upp å sa att hon ville vara hemma å vila idag..Så visst,jag tvingar då henne inte till att åka till dagis om ghon nu vill vara hemma ist.. Så vi alla kröp ner i soffan å somnade en stund,var riktigt mysigt.. Sedan har vi väl mer eller mindre tillbringat hela dagen i soffan med pyjamaser på.. Inte har man behövt gå ut med en hund idag heller då han inte vart hemma,å rester till middag fanns kvar från igår så det var bara till å värma på.. Men jag tycker att man har kunnat göra detta med riktigt gott samvete idag med tanke på hur vädret har varit =)

*Helgen*

I helgen som var så åkte vi i fredags,jag,sambon å sambons bror å Malte till jaktstugan! Tittade en släng på idol å efter det var det dags för att krypa ner i sängen för på lördag var det till å vara uppe med tuppen,skulle ha samling vid 7tiden å innan dess så skulle man ju vakna till å göra ordning sig å fixa matsäck å kaffe.. Var ju dags för kalvjakt med hundar! Var Malte å 2 till.. Men de andra 2 kan jag ju inte säga att de var något vidare,de lämnade ju knappt sina hussar,medans Malte gjorde rediga sök å ställde några älgar men tyvärr fel sort.. Men det e ju inget dom kan göra åt.. Men lördagen var riktigt seg men till slut skjöts det en kalv.. men dock inte för en hund..

Sedan söndagen var det dags för Malte igen å nu 3 andra hundar,blev lite väl mkt med hundar där tyckte jag å Malte fick bli släppt på helt knasiga marker.. Men det skjöts 2kalvar denna dagen å det som var roligast var att få se när Malte ställde en älgko,som redan hade mist sin kalv,men grejen var nog att Malte var efter ett vildsvin men råkade nog mer springa på älgkon å det var 10m ifrån en så man såg klart å tydligt! Det var en fin syn det,men tråkigt att det inte var ngt skjutbart!


Men idag är sambon iväg med Malte igen å jagar på ett annat ställe..Han är riktigt duktig våran vovve! Gör rejäla ordentliga sök!Å väldigt snabb å duktig på att ställa älgarna!Han är nästan mer lite för tuff faktiskt den där fjantiga vovven som folk ser när han är hemma,men då skulle folk se hur han är i skogen,en bhelt annan hund. =) Men det är så en jakthund ska vara tycker vi!Det är inte bara en jakthund för oss,utan en familjemedlem också! Så hemma är han en riktig fjant som gärna ligger i knät på en å gosar,men i skogen ja då jäklar anamma!

*Bröllop*

Pratade idag med en nära vän som ska gifta sig nu till sommaren. Å jag ska få vara tärna =)
Men efter allt pratande å så så är det nästan som man själv är sugen på att gifta sig å planera ett bröllop ju.
Mycket ska ju planeras och bara det är ju en hel del jobb men verkar kul för å få sin egna speciella drömdag ju!

Men i januari pratade vi om att vi först ngn helg skulle kolla på brudklänning till henne och sedan någon helg efter det så blir det till å titta efter brudtärnekläder! Gäller ju å vara ute i god tid med sådant så man hittar det man söker efter och trivs med,inga hastiga beslut där inte!! Ska bli riktigt kul faktiskt!

*6 månader sedan..*

Idag är det redan 6månader sedan våran minsta prinsessa kom till världen,jisses,va sjutton har tiden tagit vägen? Liksom redan 6månader gammal..?

Nu kan hon sitta själv iaf utan stöd,men ibland ramlar hon till å tappar balansen.. Å nu är det 2tänder som har börjat synas också.. Mammas minsta prinsessa börjar bli stor!

*Irriterande!*

Jag förstår inte riktigt,men när man köper kläder,som nu i detta fallet var en jacka,så ska de väl ändå vara hela,särskilt när det kostar en hel del,men visst kan det vara ett ska "måndagsexemplar" men när man går tillbaka till affären å visar det,å får till svars att det får sömmerskan sy åt dig,det kommer inte synas.. Nähä inte synas kanske,men vetskapen finns där om att den är "lagad", kan väl leva med det om det skulle vara en jacka för typ 300spänn.. men när man ändå köper på sig en dyrare,kan ju säga att man kan lägga till en nolla till på den siffran jag nämnde ovanför,då borde man väl för fasen få en ny? Nej utan det ska lämnas in å man får vänta ett litet tag tills sömmerskan fixat det,men köper jag en sak som är till för å användas,då köper jag väl den inte å ber affären lägga undan så jag kan hämta den efter ett tag?nä för nu köpte jag denna jackan för att användas med en gång.. men nää då får man vackert vänta...

Ilandsproblem kanske.. men jag blir bara så irriterad!Jag har köpt den för att den ska vara hel å användas nu!!!

RSS 2.0