*Måndag*

Då vart det måndag igen! Å idag var det riktigt segt att gå upp,tror inte riktigt jag vaknat ännu faktiskt.. Frida sov inget vidare bra inatt,men men.. Blev iaf att cykla till dagis,å sedan när jag å Frida kom hem tog vi oss en promenad med Malte.. Vissa stunder var det skönt ute,men attans att det ska behöva blåsa så ute..
Sedan åt vi lite frukost innan det var dags att ta en promenad till dagis igen för att hämta Amelia. Tog med Malte också,brukar binda han vid en lykstolpe utanför å då brukar han skälla lite när han ser mig gå därifrån å när jag är påväg mot honom. Men idag var det riktigt mycket rörelse runt omkring,massa folk som gick å cykla kors å tvärs där så han började skälla på allt å alla som gick förbi,vissa såg tom lite tveksamma ut mot honom =/ Tycker det är lite pinsamt när det blir så å att det är utanför dagiset..jaja,ingen har ju klagat ännu men man vet ju aldrig..

Tycker å andra sidan det är rätt skönt nu när jag inte haft bil hemma på dagarna å man fått börja röra mer på sig. Cyklat å gått..Även om det inte är fööör långa svängar jag gör just nu så känns det rätt skönt! Annars blir det väldigt lätt å ta bilen när den är hemma. Men nu ska jag komma igång riktigt med att röra på mig!!
Ska också försöka komma på lite mer hur jag ska äta också å få ihop det där.. Börja göra lite andra övningar hemma också för att få bukt med min mage!!!

Sedan ska jag passa på när sambon är hemma att ta 2flugor i en smäll,motionera både mig å Malte samtidigt! Han behöver ju träna upp sin kondition å bygga lite mer muskler nu när han har "semester" från skogen. Så han är "Fit for fight" till hösten igen när all jakt börjar.
Inte så lätt precis att passa på att ta en powerwalk med honom,han ska ju bara stanna upp å dofta vart tikarna vart å pissa överallt,så nää.. Det blir cykling för min å hans del ihop!
Inte det lättaste att cykla med honom som kan dra ibland mm tänker kanske ni?
Men jodå det går,med hjälp av denna:




Kallas för "SPRINGER" å sätts fast på cykeln å man kopplar hunden (använder gärna en sele) i repet som hänger ut. Då gör det att du kan ha bägge händerna fria å hålla i styret,å du känner inte riktigt av rycken som hunden kanske gör, å ifall något skulle hände så plastbrickan där uppe vid repet,den går sönder så hunden kommer lös,så det är en säkerhetsgrej. Så här ska det cyklas å Malte tycker det är kul å vet vad som gäller när man är ute med den.. Men sedan har jag också han i koppel också,ifall den plastbrickan skulle gå sönder,vilket den gjort en gång å då hade jag en hund på rymmen (ja,det är ju trots allt en jakthund).

Så jag har börjat lite lätt nu för att börja få igång han lite också,sedan framöver är tanken att prova på vårkumla rundan!!

*1årskontroll..*

Senare idag ska vi på en liten försenad 1årskontroll med Frida. Hon ska vägas och mätas och även få vaccination stackarn. Så det lär ju säkert bli att vi får räkna med feber på henne,usch,vi som nyligen vart sjuka och vart inomhus tillräckligt numer! Jaja,hoppas det går över fort isåfall.

*Till Dig Leija!*

Ville bara skriva ett eget blogginlägg till min underbara väns underbara dotter LEIJA som fyller 1år idag!!
Hipp hipp hurra för dig idag LEIJA!

*Illa berörd..!*

Usch!Ja jag vet inte riktigt vadjag ska skriva egentligen..
Men för någon vecka sedan så vart det en tragisk olycka i våran stad,där en 5årig pojke blev överkörd av en lastbil och avled direkt. Riktigt hemskt! Men blev mer illa berörd över det när jag fick veta mer om själva händelsen igår. Fyfarao!! Mådde så illa igår efter det. Vill inte skriva om det för mycket här,men tänker på de berörda familjerna.Riktigt hemskt både för familjen som miste sitt barn/syskon och personen som oskyldigt tragiskt nog råkade ut för detta å dennes familj!
Jag hoppas också innerligt att de berörda personerna får den proffesionella hjälp de är i behov av!!

Usch,jag kan inte ställa mig in i hur familjerna mår,de är säkert i chockfasen fortfarande,men man tänker ju själv hur de mår. Jag tänker just mer också när jag själv har en 5åring hemma,visst det är hemskt i vilken ålder det än är i men med tanke på att min dotter å pojken är jämngammla så tänker man nog lite mer på det eller hur man ska säga..

*Höst..?*

Jag vet inte men jag tycker det känns mer som om det är höst ute nu än vår! Så tråkigt med blåsten,regnet,åska! Jag vill ha riktig vår nu eller sommar! Visst regn kan vara skönt också,men just denna blåsten som är med regnet då? Behöver ju nästan ta fram vinterkläderna igen. Nätterna är inte så varma heller ju! Å det jobbigaste av allt är nog att man är inte pigg för 5öre på morgonen när det är såhär!
Nä så nu vill jag ha bra väder igen,vi är ju för fasen inne i mitten på Maj!

Lite jobbigt nu också när vi bara har en bil å sambon måste ha den på dagarna,så det får bli cykla/gå för min del. Visst det är skönt å få börja röra mer på sig vilket är behövligt men just när vädret är som det är å Amelia ska lämnas å hämtas på dagis kan det vara skönt å ha bil. För jag känner mig otrygg ute så fort det börjar regna! För som sagt jag är livrädd för åska och är alltid rädd att det ska börja åska så fort regnet kommer!!
Så snälla vädergudar-nu vill jag ha bra väder hädanefter!!!


Så annars då? Jaa det händer väl inte så himlans mycket mer,mer än att vi äntligen är helt friska numer!!! =))
Imorn blir det en tripp till BVC för Fridas del,1årskontroll å vaccination,stackars lilla tjejen. Så där lär vi ju få räkna med feber mm på henne efter det,Usch då!
Men jisses va stor min lilla tjej blivit. Börjat prata mer å mer,kan säga- Mamma,Pappa,Oj,Natt Natt,Titta dä,Hej,Hejå,Voff voff. Är med riktigt nu och så fort hennes skor kommer fram så sätter hon sig på golvet och vet att vi ska ut. Gillar att cykla!Ber man om en kram så får man en jättekram,då håller hon riktigt om armarna runt halsen på en,gör slängpussar,Klättrar upp i soffan å på pallar.Dansar lite pajasdans(hon vet hur hon ska göra för att få oss att skratta riktigt ordentligt) å har nog 11/12 tänder,det gick lite segt i starten med dom men nu har de verkligen ploppat upp på löpande band

Det som är "problemet" med denna lilla bestämda damen är att hon äter ingen vanlig mat!Vet inte hur vi ska få henne till att göra det,så har någon något tips så meddela gärna detta!!!

Sedan har jag anmält henne till att börja dagis i augusti också,å hon själv verkar tycka att det är ett roligt ställe där,för hon går gärna runt där nu när man lämnar Amelia å tittar nyfiket å glatt på de mindre barnen.


Å min stora tjej då. Ja hon har börjat bli riktigt stor nu,har tappat 2st framtänder där nere,så nu börjar hon se så där ruskigt ännu mer gulligare ut som barn gör när de börjar bli tandalösa =)
Men ena framtanden är redan påväg uppåt,å ena framtanden där uppe är lite lös också.

Nä nu ska jag passa på och kolla på de danska Unga Mödrar på datorn medans Frida sover. Ser ni förresten på det?Hehe.. 

*FREDAG DEN 13:e*

Japps,otursdagen,eller? Dagen är iofs inte riktigt slut ännu,men än har jag inte märkt av att det är en otursdag.. Eller jo faktiskt, Emma å Leija skulle komma hit med bussen,men den vanliga bussen kom inte dit den skulle,utan var en turistbuss å stod vid en annan hållplats,så det var väl mer det som vart otur idag!!
Men som sagt,dagen är inte riktigt slut ännu..


Otur är väl också dessa dagar som varit med regn och ÅSKA! Ok,regn är inte helt fel,men det som kommer med på köpet då?Åskan?? Den kan ju skippas iaf!!Fyfarao säger jag nu när vi går in här i vår/sommar,kommer vara mkt sådant här otäckt väder ju!!


Jajaja,det är ju fredag idag iaf som sagt å det är likamed helg!!!
Ikväll ska här bara slappas å slöas,imorn blir det en tur till Skövde för att hitta jackor till bägge barnen. Sedan får vi väl se vad som sker här.-

*Sol,sol,sol*

Nu när vi är på fötter igen hela familjen så är det skönt att värmen kommit tillbaka igen!
Såsett har det vart lägligt å vart sjuk när det vart lite sämre väder nu ett tag,hade vart jobbigt annars!

Igår gjorde väl jag å barnen inte så mycket under själva dagen,utan det blev mest att ut å rasta dom å hunden,Frida har ju inte vart ute på hela veckan typ..Blev lite lek å städning här hemma. Sambon var iväg å visa nya jaktmedlemmar våra marker.

På kvällen sedan så kom sambons bror m familj hit och vi grillade. Satt riktigt gott,så det blev att vi satt på altanen,hade vart lite kyligt annars å sitta ute då det blev lite sent.. å enligt Amelia hade vi fest haha,ja vi hade hög musik på i vardagsrummet å drack påskmust,så det blev riktigt bra fest haha söt skruttis min!

Idag har väl inte vart så mycket mer spännande heller,tog en sen frukost sedan när Frida hade somnat igen gick jag å Amelia ut på en runda med Malte,sambon sov fportfarande eftersom han skulle jobba inatt,eller aa han började 14.30 å slutar först kl 6imorn bitti,så det blir en del timmar å då kan sömn behövas.

Efter vi kom hem så tog jag å duschade Malte på utsidan,främst för att försöka bli av med en del päls! Han vart inte riktigt lika positiv till att behöva duscha men det gick iaf,å efter det satte jag han i hundgården så han kubnde torka ute i solen,men det första han gör är att hålla på att rulla sig i gruset,så ren vette sjutton om han egentligen är!Men en del päls rök av från honom iaf å det var det jag var ute efter,får väl försöka borsta han lite sedan med.

Sedan blev det lite matlagning å sedan en promenad. Frida somnade i vagnen på promenaden å jag passar på att sitta på altanen å kolla lite på datorn å dricker lite kaffe. Blir väl snart dags för dusch/bad för ungarna innan vi intar kväll i soffan..
Ikväll blir det Big Brother som gäller,lite spännande idag å se vem som får lämna huset. Tror dessvärre faktiskt att det kan bli Peter. För Gurkan tror jag nog inte å inte riktigt Katerina heller,hon har ju liksom suttit en del nu men ändå fått vara kvar,men såsett så händer det väl en del när hon är där..
Tyckte om Peter i början faktiskt men nu vet jag inte riktigt,jag tycker han förändrats en hel del sen man lärde "känna" honom i början..Svårt att förklara men jaa.. Det återstår å se ikväll!

*Men ååååååå!*

Hade skrivit ett riktigt långt inlägg men så när jag skulle publicera det så kom det fram att det var fel på sidan!!ÅÅÅÅÅ sådant är irreterande!

*Grattis Frida*

Ja så då vart dagen kommen!Igår blev lillprinsessan 1år!Detta året har verkligen sprungit iväg,har inte riktigt alls hunnit med!

Igår på morgonen så fick hon paket från oss,en gungsnigel å ett litet miniset med spade,hink mm som hon kan ha när hon badar i tex badbaljan. Det var det lilla hon fick av oss men hon ska allt få mer,men vi ville se mer vad hon fick av andra.

Så efter frukost å städning kom Christel,Oskar å Moa hit,hade med sig present till både Frida å sambon,sambon fick en kokbok- "1miljon menyer" hette den å Frida fick ett hinksätt å en bok-Tack så jätte mycket!!
Blev lite fika med dom,sedan behövde de åka innan resten kom,Oskar skulle ju nämligen jobba å de har ju en bit från gbg ju.

Sedan kom min familj och min farmor å sambons mor å hans bror m familj hit,så det blev ännu mer saker till henne bla blev det de här:


En kitty bobbycar! Men nu kan man kanske inte riktigt se att det är en kitty eftersom pillemajja har vart å tagit bort en del klistermärken på den..


Och en sådan här,en rutschkana som man även kan sätta i vattenslangen så får man en vattenrutschkana =)



Sedan blev det kläder,hinkset i en vagn,kittyboll,Kittypoolset(en pool,en badboll,badring) !
Ja det var nog det jag kom på nu iaf.. Frida själv förstod nog inget varför folk gav henne massa nya saker hehe..


RSS 2.0