*Bröllop nr 1*

I lördags var det ju dags för bröllop nr 1 av 2!
Skulle möta mina systrar vid stationen i Kinna,men som vanligt var jag där i god tid så jag fick vänta ett litet tag. Sedan när de kom åkte vi och mötte upp en kusin som själv inte skulle till bröllopet.. Men det var trevligt fast det var snabb visit där..

Sedan bar det av mot Mariebergsparken,där var det först lite mingel med gottit och dricka(fast jag fick ju nöja mig med alkoholfritt..) å snittar..Å tror ni inte att det började regna just då?? Va fasen,det kunde ju hålla uppe en liten stund eftersom vigseln var UTE! men inte då..

Iaf efter lite mingel så blev det dags för att sätta sig på bänkarna och invänta bruden å tärnorna.. Den blivande mannen stod ju redan där framme..
Sedan blev det en jätte fin vigsel i spöregn!!

Efter vigsel och fotande å kramandes å riskastande.. blev det Champagne innan det bar in till festlokalen där det nalkades mat,lekar,tal mm.. Jätte fint!

Efter kaffet och tårtan slunkit ner var det dags för baren att öppna,då begav jag mig hemåt.. klockan var ju ändå 24.00 å jag skulle köra hem å var lite trött.. Så det blev en seg resa hem för mig,kolsvart,spöregn en hel del.. Usch! Men hem kom jag å det var riktigt skönt!!!Blev mer eller mindre sängen med en gång jag klev innanför dörren!!!





Nu på lördag är det dags för bröllop igen,,. Får se om sambon kan följa med eller inte,, Har bara lyckats få barnvakt åt Amelia men inte Frida.. Lite tråkigt men vad gör man,han får vackert vara hemma isåfall med henne då det är barnfritt och jag skulle nog inte vilja ta med mig barnen dit iaf om det nu hade vart att man skulle fått det..

*Lite shopping..*

Var tvungen att åka till SKövde igår för att handla skor till mig som jag ska ha på bröllopet på lördag så jag hinner gå in dom lite också innan dess..

Så jag fick med mig hela familjen faktiskt,det trodde jag inte.. Men det var sambons idé och han ville handla lite till barnen också =)
Så sagt och gjort så åkte vi till Skövde,lite sent kanske,hade en timme på oss där innan de skulle stänga,men vi hann med det som vi skulle..
Så det blev dessa skor till mig(den andra tärnan ska ha likadana..)




Å barnen fick sandaler:

Fridas sandaler



Å AMelia´s sandaler som hon valde själv..




Sedan blev det lite klädhandling.. Sambon tyckte vi skulle köpa lite kläder till Amelia som hon kunde ha på midsommar..

      


Sedan blev det någon mer häftig topp... Tanken kanske inte var det bästa med VITA byxor,men jaja,snyggt är det så länge det varar..

Å Frida fick lite smått å gott hon med..

 Blandannat denna.. Det andra hittade jag inga bilder på =) Men det blev iaf ett par mjukis 3/4 byxor, vita de med =S



*Barnsäkrat...*

Måste bara visa hur vi har vart tvingade att göra det Fridis säkrat här hemma.. Om man inte vill ha Frida på bordet vill säga...





Här får vi välta ner stolarna,annars har vi ett litet busfrö på bordet..

*Stundande bröllop*

Imorn var det dags för bröllop nr1 av 2. Inte ofta man är bjuden på bröllop på en veckas tid.. Imorn bär det av till Kinna iaf,där min kusin ska gifta sig,alltid trevligt med bröllop å dels också så går man ju inte bröllop för mycket heller.. Tycker folk i min närhet gifter sig lite för lite HAHA =)

Hoppas på bra väder så också,då det är utomhus!! Så håll tummarna för det snälla!
Men sedan ett problem till då..det här vad man ska ha på sig!!! Jag tycker alltid att jag har gått om tid att tänka på det,men i slutändan så står man där en dag innan ändå!! Har letat i garderoben,kollat lite i affärer,men nej nej,när det är så nära inpå då hittar man fasen inget!!! Men ska åka till Cicci senare idag å se vad hon har för något,tack vännen!

Nästa veckas bröllop är ju redan fixat med kläder då man är tärna..

Många har frågat mig när vi ska gifta oss.. Jo visst har man väl alltid drömt som liten att man ska hitta sin prins å gifta sig å känna sig som en riktig prinsessa där i brudklänning..?
Inte har vi planerat något bröllop ännu här,men nu undrar jag bara lite,varför ska man egentligen gifta sig? har ställt den frågan till flera å fått blandannat svar som att an vill visa sin kärlek till varandra,, Jo men det kan man väl göra ändå bara för man inte är gifta?Eller? Eller älskar man varandra mindre bara för att man inte gifter sig? Å älskar man varandra mer bara för att man gifter sig?
Å sedan också att man kan få byta efternamn.. Jo men visst,men nu har både jag å min sambo 2 av de vanligaste efternamnen här i sverige..
Att man vill dela hela livet med varandra.. Jo men visst,behöver man gifta sig med varandra fölr det? Å man vet ju aldrig vad som händer här i livet framöver...

Å sedan fick jag höra från en att de gifte sig pga av det juridiska när de skulle bli föräldrar,att allt skulle bli så mycket lättare då om de var gifta när de fick barn.. Skulle aldrig gifta mig bara för att jag skulle få barn.. det låter ju mer som ett tvång så att säga.. lät lite mer som de egentligen inte fanns så mycket känslor inblandade i det,utan att det just var mkt lättare med allt juridiskt..

Kanske låter negativ här nu hehe,inte meningen! Men jag har bara gått å funderat på mer varför man ska gifta sig å vad folk svarar på det.. =)

*Sommarlov..*

Igår var sista dagen på dagis för Amelia denna termin.. Nu är det sommarlov som gäller för henne! Så igår blev det utvecklingssamtal också.. å det var väl inget att anmärka på,mer än att jag sa att jag har tyckt det vart lite jobbigt med alla dessa vikarier.. som jag knappt vetat om de är föräldrar eller vikarier när de är ute på gården.. En annan som inte är härifrån vet ju inte riktigt vilka personer är precis som man kanske hade vetat om man nu var härifrån..

Sedan blev det dags för tandläkaren för Amelia! Å gud vad duktig hon var,men hon slapp dra ut en tand iaf..! Alla dessa spring dit kan man tacka en viss annan person för...! Men tråkigt att det bara har drabbat henne!!

Igår var annars en riktigt trött dag,ja vet inte men det kändes verkligen som jag gick runt sovandes! Usch!!

Just det ja,i onsdags träffade jag en gammal vän,som jag faktiskt saknat väldigt mycket!! Hon var här uppe å hälsade på med sin dotter!Å jisses va ovant det var ändå å se dig Marie som mamma,men en riktigt söt liten Alicia ni fått =) Hon var bara 3månader,,! Det kryllar ju av små bebisar överallt nu tycker jag och många som ska ha också! Rogers systerson fick ju en liten son i lördags vid namn Linus! Vilken liten pyttis han var! Mina barn har ju inte vart så små precis när de vart bebisar.. å snart är det dags för dig,min vän Cicci!!

Jo sommarlov var det nu ja,frågan är egentligen om det blir något riktigt sommarväder? Vad tror ni? Ännu så ser det ju inte för lovande ut faktiskt,å då är vi i mitten på Juni!!
Men inte har vi några större planer heller här i sommar,blir nog mestadels dagsutflykter,såsom SKara sommarland,Djurparker,Liseberg mm..  Vad ska ni hitta på..?

*The Mohippers*

I fredags kväll begav jag mig själv till gbg med tåget.. Min snälla pappa kom och hämtade mig eftersom jag skulle sova hos honom.. Så vi fikade lite och pratade mycket när jag kom dit.. Sedan bad han mig att jag skulle klippa honom,så självklart gjorde jag det!
Sedan blev det till att försöka somna tidigt då vi skulle upp kl 5 på lördagen,eller vi å vi.. Jag skulle,men pappsen gjorde mig sällskap och hade kaffet färdigt när jag kom upp.. 
Käkade lite å drack kaffe sedan skulle han köra mig till Partille där jag mötte lite folk kl 7 på morgonen! Det var ju dags för möhippa för Christel som gifter sig om 1½ vecka! 
Men hon anade nog att det skulle bli denna helgen,men men.. Vi gick in till henne å hennes blivande och väckte dom.. Åt frukost lite snabbt och sedan blev det till å spexa ut henne mm..

Sedan blev det till att gå till bussen å hennes uppdrag var först att få oss alla 7 att åka med gratis! Å javisst,det fixade hon!
Väl inne i stan så blev det en promenax över Göta Älv bron mot Frihamnen.
Tanken var först att hon skulle sjunga in en låt hos någon som sysslade med sådant här,men han var sjuk så han hade ordnat med detta på ett annat ställe,nämligen på MIX MEGAPOL i Gbg!
Där mötte vi upp "Producent Mats"- Mats Lillienberg,och han visade oss först radio studion å fick Christel till att tro att hon skulle sända radio! Å jisses va nervös hon blev kan jag säga! Men efter han berättatr hur allt går till där så fick han avslutat att han ska skona henne från det,ska spela in lite musik istället!




Så det blev in i ett annat rum för henne å på med hörlurar å text å sjung några gånger,å hon gjorde det faktiskt väldigt bra måste jag säga! Blev nästan lite besviken faktiskt,hade vart mkt roligare om hon sjung å inte kunde!!haha.. Vi andra fick också gå in å sjunga med i refrängen!









Vi kallar oss "The Mohippers" =)


Efter det blev det en tur tillbaka till Nordstan och gick runt lite där..

På andra sidan skylten stod det "En peng så visar jag musen.." å där under kjolen hängde en mus...!

Blev lite käk å lite gottit å dricka också,sedan begav vi oss till ett ställe som heter GÖKBOET! Där det finns massa olika typ gladiator grenar..
Vi fick välja 5 grenar och det blev- den mekaniska tjuren,sumobrottning(när man får hoppa i sumodräkter),stocken(sitter på en stock å ska slå ner den andra med en kudde) Lasergame(detsamma som vanlig laserdome) å Topsen (man står å ska slå ner den andra som bilden här nedan..)



Det här v ar ett riktigt kul ställe kan jag säga!Men jisses va grenarna var jobbiga ändå,speciellt för armarna! Men det var rolig träning så att säga,helt klart värt det!!

Sedan avslutades kvällen hemma hos Christels mamma,med grillat å dryck å även kubb.. Blev en sen natt eller morgon kanske man ska säga! Kom hem till pappsen kl4 på morgonen igen...
Men det var en rolig helg!


*Värmetorka..*

Man ska väl å andra sidan inte klaga,men det är ju det att det är såå kvavt,varmt är väl ok,men just det kvava är lite jobbigt,särskilt på nätterna! Ändå har vi både takfläkt å fönstret öppet,men än då sover man hiskeligt svårt alltså!

Men sedan den där jädrans åskan också då som kommer,värmeåskan! Å när det väl ska åska ja då varnar de ju för kraftig sådan.. Å ja nu har den inte blivit så kraftig här,ännu...! Men på en del ställen här i landet har man ju sett hur jäklig den vart,inte små klena blixtrar precis! Var en familj som fick filmat när en blixt slår ner 3-4METER framför dom! Jag skojar nog inte om jag säger att jag hade skitit ner mig( å lite därtill..) om det vart jag som var med om det!!!
Hemskt väder det där!!

Men samtidigt behövs det nog laddas ur lite också så det inte är så kvavt..!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om mer, tänkte prova å se om man kanske skulle ha en liten "frågestund" tro? Vad tycks? Fråga vad ni vill !!Va tycks? Vi kör på det va??Så fråga på nu!!!

*Sommarlördag!*

Gud så skönt det vart ute idag. Både igår och idag!
Igår tog jag å barnen oss en rejäl promenad med Malte till att börja med,sedan blev det ett stopp hos svärisarna och fick lite fika,sedan en promenad (en "omväg" så att säga då,vi bor trots allt inte så långt ifrån varandra,men vi tog inte den närmsta vägen hem),sedan blev det att ta upp Fridas lilla pool(trodde den skulle vara lite större men alldeles perfekt för henne var den ju allt) Först badade Amelia där i med 2av sina kompisar,medans Frida sov.. Men sedan när hon vaknat så blev hon väldigt nyfiken på den så det blev till att byta vatten då de andra smutsade ner den å tog av henne kläderna så hon hoppade mer än gärna i å tyckte det var riktigt kul!! Ingen badkruka där inte =)

Senare på kvällen grillade vi lite och sedan när det blev mer mot kvällen å "lite" svalare tog jag en liten cykelrunda med Malte..


Idag lördag så var ju vädret likamed underbart!! Men vi kom igång lite sent här.. Jag å Melis tog oss en dusch å greja å åt frukost vid 11tiden, men efter det så gick vi ut å tog vara på det fina vädret.. När Frida skulle sova senare försökte jag passa på att få sola,men gud så tråkigt det är egentligen,tycker ni inte det?? Men försökte pusta ut där i värmen å för en gångs skull försöka få en fin färg,inte typen av bonna bränna..! Men nu har jag mer bara fått färg på benen där framme,inte på baksidan å inte på magen eller ryggen.. Eller jo,halva ryggen så att säga.. =/ Får väl försöka fina till det snart!
Men det sägs att det ska bli sämre väder nu ju,men det hoppas jag inte det blir!!!Nu vill jag allt ha det såhär ett tag å att man kan sätta upp våran STORA pool!!!!

Senare kom svärmor cyklandes förbi å stannade till en stund,hon skulle visst ta en sväng på cykelspåret som går mot Falköping,så jag å barnen tog följe,var riktigt skönt kan jag säga!!Mysig väg också,har aldrig tagit den vägen förut,men den var mysig,men lite jobbigt med de "övergångarna för kossorna", alltså det var en liten smal ramp i mitten och jämte var det stora hål ner i dike så inga kor kan komma på rymmen, så det var nackdelen att det var en del sådana i början, annars hade det vart perfekt väg för att ta en cykeltur med Malte,men det går ju inte med honom då när det är så..

Sedan kom vi till ett ställe där tydligen en ung flicka mördats för många många årsedan.. "Hallonflickan" kallades hon visst för.. när de hade hittat henne så visade det sig visst att hon hade hallonkärnor i magen,därav namnet.. Det skulle tydligen gått å se hur hon såg ut,men idag har de säkerställt å gjort iordning henne så hon finns på museumet i stan tydligen... Å de ska visst göra iordning platsen där detta skedde så man kan gå å titta mm..

Så detta har vart en riktigt härlig dag måste jag säga!

*Torsdag,torsdag..*

Torsdag,fast ändå en röd dag,vissa har lång ledigt,men för oss känns det som vilken jäkla dag som helst faktiskt.. Känner inte av längre ifall det är helg eller inte..Men det kommer kanske kännas mer efterlängtat senare när allt rättat till sig med saker å ting..

Här har inte,som vanligt,hänt något vidare särskilt..
I helgen som var vart vi på 50årskalas,å det var hur lugnt som helst,den enda som nog hade lite partykänslor i sig var Amelia. Hon hade hela dansgolvet för sig själv å dansade massa uppvisningar för alla, å alla applåderade å tyckte hon var såå duktig!
Frida var med i början å roade en hel del också,men senare så somnade hon i vagnen..!

Annars i veckan har vi inte gjort något särskilt.. Igår var vi på bilbingo iaf jag å sambon,svärmor passade barnen.

Annars i helgen händer inget särskilt så som jag vet iaf.. Men samtidigt är det den enda helgen jag är "ledig" nu fram till 1juli då det är sista helgen jag planerat in iaf.. Då vi ska på Iron Maiden.. Å i emellan där är det lite andra grejer varje helg..

Så kanske ska passa på å njuta kanske? Fast å andra sidan tycker jag det är kul att jag för en gångsskull är såpass "uppbokad" nu ett litet tag,det var riktigt längesedan det hände så här mycket som det kommer göra nu!

Å på måndag är det "Nationaldagen",den ska väl inte "firas" något särskilt mer än att vi ska till stan å få diplom å någon liten present för att fira barnen som blev födda 2010! Gick på det med Amelia,å då fick hon ett halsband som present..Så ja det var väl det..

Ska nog passa på å städa å greja idag tror jag..<för i helgen ska det ju bli riktigt kalasväder.. å idag är väl mer lite halvdant väder,så man kanske ska passa på så man kan få lite frihet från städningen i helgen..lite iaf..

RSS 2.0