*Saturday*

Lördag idag då! Dagen började med en rätt så sen frukost för mig och barnen,men det var rätt gött å få sova en stund på morgonkvisten efter en helvetesnatt..
Sedan började vi städa,och jag fick riktigt bra hjälp av Amelia,var jätte duktig,gick runt och dammade av fönsterbrädor,torka stolar mm.. Sedan efter middagen tog vi en promenix till affären för att köpa lördagsgodis,sedan när vi kom hem igen så bakade vi en silviakaka också å fyllde på i frysen med! Efter det blev det dusch å vi alla hoppade i pyjamas,så nu sitter vi i soffan å slöar lite,ska försöka få Frida till att somna nu,å hoppas på en bättre natt!!

*Full Action!*

Riktig action på Frida nu!!

Har gått från att bara åla sig fram,till att börja krypa,både vanligt och "sittkryper"- alltså ser mer ut som att hon sitter när hon kryper,hon har ett ben mellan benen å det andra är i krypställning,

från att ställa sig upp vid saker,till att gå runt tex soffbordet,går iväg puttandes med sin matstol.
Vågar släppa taget av saker och ting å står lite utan att hålla i sig. Jisses va tiden sprungit iväg! Hon är mycket tidigare än vad Amelia var.



*Barnsäkra..*

Igår när jag var hos Cicci så kom vi in på å prata om barnsäkra hemmet..

Jag vet att det finns sådana som barnsäkrar i hemmet från golv till tak!Men enligt min mening tycker jag att det är lite till å överdriva,eller inte till å överdriva egentligen,lite lathets grej! Ja har man säkrat från golv till tak,ja då verkar det som att de som gör det kan koppla av ordentligt,å enligt mig så är det ju mer som man inte behöver titta till barnet eller så då man nog tänker att,men herregud inget kan hända,vi har barnsäkrat överallt!!
Även om man gjort det så finns det väl alltid något som kan hända ändå,eller?

Här hemma är det inte vidare barnsäkrat för 5öre faktiskt,men det jag har tänkt att göra är å köpa spisskydd!För knapparna,då nu lilltjejen börjar nå upp dit å har upptäckt att de är roliga att hålla på med,nu har jag ju ändå koll på det,men ett ögonblick bort så kan hon ju ha vart där å man inte tänker på det å kanske åker iväg,men nu kjollar jag alltid spisen att den står på noll innan jag lämnar hemmet,men en dag så kanske man blir stressad å får riktigt bråttom å man glömmer å kolla spisen.. Så just det har jag tänkt,å så har jag satt hörnskydd på soffbordet då de hörnen är riktigt vassa,å Frida är ju gärna vid bordet när vi sitter där,å ställer ju sig upp å går runt bordet.. En grind till trappen med men inget mer än så!!
Med Amelia så behövdes inget alls faktiskt,varken petskydd till eluttagen eller hörnskydd mm.. Det enda var bara en grind till den öppna spisen..

Hur har ni barnsäkrat..?


*Fredagsmys*

Kanske inte riktigt dags för fredagsmys just nu,men senare idag för nu är det ju fredag!

Allesammans i familjen ligger just nu och sover utan jag,har vart uppe ett tag med lilla Fridis,men hon somnade om efter ett tag igen,å jag känner att nä,även fast jag är trött går jag inte å lägger mig nu för typ 2timmar,då blir man ju bara nästan ännu tröttare sedan när man vaknar,kan vara skönare å ta en middagstupplur =D
Satte och tänkte på det förut att nu var det fasen längesedan jag sminkade mig,försöker mer göra det om man ska på något speciellt som kalas mm.. Men grejen e att jag vill sminka mig,förr kunde jag ju inte gå ut förrens jag hade sminkat mig,ställde klockan långt innan jag skulle börja jobba för att hinna göra ordning mig innan jag väckte melis eller att hon vaknade själv. Men idag,så har jag ingen energi till det,Frida sover ju inte alls bra på nätterna och det blir uppe sent på kvällarna,dels för att jag nog får skylla mig själv men många gånger är det med Frida som vill vara uppe sent på kvällen,så när väl klockan ringer på morgonen så är jag helt slut..å då orkar jag absolut inte sminka mig..men hoppas på att nätterna snart kan bli bättre så man kan känna sig pigg å fräsch själv! Nu när det är dagislämning så är det bara att kliva upp när klockan ringer,fixa kaffe,ta ett morgonbloss å sedan väcka melis å äta frukost,å fixa kläder till henne å själv hoppar man oftast bara i ett par mysbyxor.. inte ens "klä upp mig" om dagarna.. Jaja den dagen kommer väl snart också =)

Idag händer väl inte så mycket annars,mer än att jag ska till Cicci å lämna en madrass då hon ska ha huset fullt imorn,å annars blir det nog städa här hemma som gäller faktiskt,behövs så det står härliga till!!
Hepp,nu vaknade min stora prinsessa,så jag ska passa på å ha en liten mysstund med henne,lite "egentid" bara för oss två.

*Tjejiga barn..*

Vart inne och läst på en del forum om just jämställdhet när det gäller barn. Att likaväl som tjejer har rosa kläder på sig så kan killar också ha det,likaväl som killar har blåa kläder på sig så kan tjejer också ha det!

Ja vet inte,men när det gäller det så är jag nog lite mer omodern på den fronten om man kan kalla det så.. Jag själv tycker å köper mer tjejkläder till mina barn än att gå å kolla på killavdelning till dom,speciellt när det gäller min minsta tjej,köper mer rosa,lila kläder än att jag skulle köpa blåa till henne. Jag känner inte att jag vill klä henne i killfärger.. Samma med min stora,där klär jag nog henne mer i tjejkläder än killkläder.. Hon har själv börjat säga lite mer om vad hon vill ha på sig å inte är det heller att hon går på killavdelningen å kollar på kläder till sig,nej hon  håller sig till tjejavdelningen!
Hade jag haft en son så hade det faktiskt aldrig slagit i mig att sätta på honom en klänning!ABSOLUT inte!!!
Men det är jag det och mina åsikter!

*Statusuppdateringar..*

Ja när man ser på facebook... En del skriver väl någon statusuppdatering ibland,å kanske inte avslöjar privata saker.. Men sen finns de de som uppdaterar efter bara någon minut..

Som tex: Nu ska vi äta frukost.. (jaa,ok bra å veta..) men efter bara någon minut så skrivs det typ,fan hade inget bröd hemma,xxxx får åka å köpa(jaa,ok igen bra å veta..) å sedan nu kom brödet!!!
Har folk inget annat för sig än å göra massa uppdateringar? Å sedan sådana som kommenterar sina egna status hela tiden,som tex såhär.. Väntar på postbilen... Å sedan som svar NU kom den!!!!
Ok om man gör det någon gång,men det finns sådana bland mina vänner som kommenterar sin egna status jämt!!

Å sedan sådana som avslöjar en hel del grejer man tycker kanske är lite privat att sådant skriver man inte ut..? men jo en hel del gör det..

Å en annan som verkar favorisera någon i familjen att den verkar betyda mest... Jaa det var en del grejer som händer i min vänslistas statusuppdateringar..

Men är det mer så att facebook är den sociala biten nu förtiden? Att man måste lämna ut sig helt å berätta vad som sker i livet ist för ett telesamtal?

*Ny vecka..*

Även detta året verkar det som veckorna rullar på..

i söndags var ju tanken att vi skulle åka till Borås innan vi skulle fortsätta mot bollebygd,ja så blev ju fallet också,men lite senare än tänkt.. Tänkte ju att vi skulle hinna med å kolla i en hel del affärer,å jag tänkte att någon klocka behövs ju inte ställas eftersom Frida lär ju vakna. Men till min förvåning så sov hon från 00.00 till kl 9.30!! Så det blev upp å äta frukost å göra ordning oss,så vi kom mer hemifrån närmare 11.30,där rök den shoppingturen... Men hann med HM å handla en del till Frida,skulle se efter leggings å så till Amelia,men det var riktigt knapert med det,så hon fick bli utan.. Å jag fick hoppat in lite snabbt på Cubus å fick köpt 2par byxor.. Ett par jeans å ett par pösmjukisbyxor.. Sedan blev det in till game för att lämna in vårat xbox360 som är från det första som kom ut,å modellerna har ju hunnits ändras en del,så sambon köpte ett nytt,ett svart sådant så nu börjar maskinerna här hemma matcha in lite mer med varandra.. Det förra var ju grått,å det har ju passat in med färgen när vi hade de andra dvd,förstärkare,men nu är de bytta till svart,å nu har vi beställt en ny viasat box också,då vi vill köra allt via hdmi kabel för å få förstärkaren bättre,,så då blev det till å beställa en ny box,å jag tror nog den är svart också =)

Även den är ju inspelningsbar så när den har kommit så kan vi även spela in å se i sovrummet,eftersom den gamla ska upp dit =) DET har jag faktiskt saknat att man inte har kunnat göra..!

Nu ska vi försöka få i oss något att äta jag å barnen,å sedan bär det av till stan för att träffa Emma å Leija å ta en tur på stan å se om man kan shoppa något!





Sedan undrar jag bara varför man som vuxen människa inte kan säga sanningen.. Eller aa.. Finns ett barn som vill leka med Amelia å även Amelia vill leka med,å när det andra barnet frågar sin mamma så är det tusen saker som de ska göra.. Det finns massa saker jämt tydligen så fort de frågar om de kan leka med varandra,men i själva verket vet man ju att de är oftast hemma..? Varför inte säga som det är å jag undrar VARFÖR också de inte kan leka..? Fast enligt mig så verkar de vara lite finare av sig(eller tror nog mer att de är det..) så vi passar väl inte riktigt in..Men varför låta det gå ut över barnen?

*Semester*

Känns nästan lite som att man haft semester idag.. Eller vad man ska kalla det? Melis är hos min syster å sambon är iväg med Malte å jagar.
Så det har bara vart jag å Frida hemma. Och jag har känt mig mer "ledig" idag. Känt mig mer avslappnad eller hur man nu ska förklara det.. Morgonen började riktigt lugnt,redan där kände jag det där lugnet,att inte känna sig stressad av att klockan är mkt å hund behöver ut,å utfodra familjen.. Oftast när man får sova lite längre på morgonen så känns det gensat stressat av när man går upp å nästan måste slänga i sig frukosten för att klä på ungar å bege sig ut på en promenad för å rasta hund.!

Men idag,ja då var det rätt avslappnad morgon,Frida sov till 9.30 efter att hon somnat runt 2tiden! Gick upp å bytte om på henne,satte på kaffe i lugnans ro å satte oss på golvet å lekte, sedan blev det frukost för henne och mig. Efter det så somnade hon en liten stund,då passade jag på att röja upp lite här och dammsög.. Sedan efter hon vaknat så har vi lekt å sedan gjorde vi oss iordning för att gå ut på en promenad. Var ju riktigt skönt ute även om man kände av kylan lite,men det var riktigt avslappnat där med,men mycket ovant att bara gå med en barnvagn! Inte en hund som har bråttom överallt för att känna av vart tikarna varit å inte en annan  prinsessa som ska göra tusen saker under promenaden å munnen går i ett.. Nä nu var det å gå i den takten man ville,å ha det lite tyst så tankarna har fått rensats lite vilket behövdes! Sedan bar det av till affären å Frida sov riktigt gott hela tiden, så nu ska jag fixa lite mat och sedan blir det dusch å bad för oss innan vi ska iväg på 30årskalas..


Så till det hela så känns det verkligen som jag haft lite semester idag!

Blev inget stan för oss idag,hanns inte riktigt med men ska försöka övertala sambon att vi kan åka tidigare imorn så vi kan stanna till i Borås å titta lite.. kör ju liksom ändå förbi där =)

*Kalashelg..*

I helgen blir det en riktigt kalasfirandes helg..

Körde och lämnade Melis hos min syster,som ska sova där tills på söndag då min systerdotter ska ha barnkalas imorn som Melis ska vara med på å på söndag blir det vuxenkalas för henne,så eftersom vi skulle vara med på det så blev det att Melis kunde sova där hela helgen,hade blivit lite väl mkt körande annars..

Å imorn kväll ska vi tvärs över gatan på 30årskalas,så denna helgen blir riktigt kalasfirande.. Men först imorn funderar jag på om jag å Frida ska in till stan eller om vi ska bege oss till Skövde för å titta lite i affärer,får se om man kan få med sig någon mer kanske.. Sambon ska ju iväg å jaga under dagen,men jag har bilen hemma iaf =) Jaja får väl se hur det blir å hur jag gör imorn..

Natten till idag tillbringade jag i soffan,igårkväll så skulle jag skölja mina öron å när jag står där å håller på så känner jag bara hur yr jag började bli,blev riktigt rädd faktiskt.. fick sätta mig ner på golvet i badrummet å vila till för att sedan resa mig å sätta mig i soffan.. Usch! men där slutade det med att jag somnade å har sovit riktigt länge. Fast vaknade väl till någon gång när jag hörde Frida under natten i babyvakten,men sambon tog ju henne.. Sedan var vi alla vakna vid 7tiden men jag somnade om rätt fort i soffan igen,å sambon gick upp med Frida å lade sig å Amelia hade visst hämtat sitt täcke å kudde å lagt sig jämte mig.. Så vi 9.30 vaknade vi igen..
Fast har känt mig yr idag med,men inte riktigt lika farligt som igår,så egentligen skulle jag kört till syster själv eftersom sambon åkte iväg med svärfar för att göra en grej,men de hann precis hem innan vi skulle åka så han var snäll å följde med ifall man skulle känna sig sämre så var det någon annan som kunde ta över ratten..

Nä,nu funderar jag starkt på att hoppa i säng,man vet ju inte riktigt när man behöver gå upp igen till min lilla prinsessa..
När ska hon sova på nätterna egentligen? Kan ju vakna flera ggr per natt..

*hopps..*

Då var onsdagen mót sitt slut också.. Fast denna dagen har vart riktigt boring!Vet inte varför..men mitt humör har inte alls vart på det bästa den senaste tiden!!

så hoppas på bättring med det snart!!!

*Vinn Apples Ipad!*

Jag är med å tävlar om en Ipad!

Vill du också ha chans å vinna? gå då in här ---> http://dennism.se/

Lycka till!

*Söndag..*

Ännu en helg avklarad å Januari börjar snart dra ihop sig för att låta februari ta över..

Inte har vi gjort något märkvärdigt i helgen heller,igår,lördag var en riktigt pissdag rent ut sagt! Var sååå uttråkad å på dåligt humör,eller inte så men jag kände mig sjäölv inte på topp med humöret..Så dagen gick riktigt långsamt!

Idag gick jag å Amelia ut iaf å gjorde våran första snögubbe.. ja det har inte hunnits med någon förrens nu...å ändå har vi haft snö ett bra tag nu,men bättre sent än aldrig,eller..?
Men fick nog tränat armmusklerna,för bollarna man skulle stapla på varandra vägde ju skjortan!Det var ju tösnö ute! Å jag kan förstå att tak inte klarar av den tyngden!!Men till slut fick jag upp å staplat på varandra... Det är väl mest det vi har gjort..

Haft lite dålig tid till att blogg nu,då Frida har en tendens till att vakna efter en stund man lagt henne å sedan inte vilja somna förrens riktigt sent!!
Å oftast är det på kvällen jag fölrsöker sätta mig lite vid datorn..men det blir inte mkt skrivande med henne på golvet som ska vara precis överallt!

*Lilla tjejen börjar bli...*

Lilla tjejen Frida börjar bli en stor tjej! Nu reser hon sig upp vid soffbordet och idag släppte hon tom händerna ifrån det så hon stod helt själv,visserligen bara någon sekund innan sambon tog henne,men ändå.. Känns som min bebis är som bortblåst!!STäller sig gärna på alla fyra också å står å gungar. Å den dagliga refrängen här hemma lyder: Jajja,nej,jajja,nej! Å det som är mest lockande just nu är att dra ur parabolkortet eller hålla på med Maltes matställ.. Den är kul å flytta å nu har hon även upptäckt att det finns vatten där att leka med..

Å den största tjejen här hemma,vad henne från en natt? Natten från 4år till hon fyllde 5år? Hon har vart lite annan person,hjälpt till mer med saker å ting,hjälper gärna till å packa ner matvaror man handlar å häromdagen skulle hon tom bära kassen själv,med lite mjölk å annat smått.. Å hon ville koka ris själv till middagen också då hon sett i sin kokbok hur man ska göra.Och idag bad jag henne att städa sitt rum,blev inte ens något tjöt om det,hon gcik upp direkt efter frukosten och gjorde vad hon skulle och sorterade lite kvarglömda kläder som skulle till tvättkorgen,HALLÅ???Är detta min dotter? Har alltid vart riktigta protester när man ber henne att städa sitt rum,efter en del tjöt kan hon gå upp men det händer inget..Men idag,jaa,jag kände inte igen henne.. Vart duktigare med sin mat också!Men undran finns här om det bara är en övergångsgrej nu,då hon faktiskt är väldigt stolt å känner sig riktigt stor att hon fyllt 5år?Att det bara är såhär i början,då det är stort å bli 5,eller om det kommer stanna tills 6årstrotsen börjar flytta in?Ja det lär ju märkas iaf =)

*Lördag..*

I veckan som gått har vi inte gjort så mycket,mer än att jag har bölrjat ta ner julen,såhär nere är den borta,ska bara fortsätta på öövervåningen också!!!

Jag vart ju på ett litet "möte" igår,det var för att jag nu har gett mig fanken på att jag ska gå ner ett x-antal kilon! Å efter vad man hört lite om detta stället så har man fått det där intrycket att det verkar bra,stöttande mm..så varför inte liksom,bestämde en tid å fick komma å berätta lite mm om mig å så,men då var tanken först att jag skulle börja lite strikt,på en gång,med deras shaker å bara 3st/dag,inget annat mer än vatten å kaffe!
Ok,tänkte jag att det kanske skulle klara..men nu i efterhand så har man ju räknat ut att det är svindyrt verkligen! Då känner jag att näää en kan detta utan deras "hjälp" ,har ju faktiskt börjat en del själv i måndags med att utesluta kolhydrater,ngn köttbit m sallad ist å sedan ngn shake om dagen!fast billigare!Å mitt sötsug har börjat försvinna med!

Idag vart tanken att min mamma å hennes man skulle komma hit å fira Melis,men med tanke på att vädret skulle bli som det skulle idag,först snö sedan regn så blir det mer imorn dom kommer! Blir väl till å bjuda dem på mat också tror jag allt =)



*Tisdag*

Första tisdagen på detta året.. Å har väl inte gjort något märkvärdigt,mer än börjat plocka ner lite julsaker,fortsättning blir imorn!

Amelia har lekt med sin kompis Ellen,de är visst bästa kompisar! å verkar ha saknat varandra lite.. har ju inte lekt på ett tag nu med alla stora helger som vart..

Tanken var att vi skulle åka å kolla in Emma å Andreas nya place! Men lilla Leijis var sjuk,stackarn,å vi vill gärna inte bli smittade,så vi får ta det förhoppningsvis nästa vecka!

På fredag ska jag på ett litet "möte" som jag känner mig riktigt taggad för! men vad skriver jag om efter jag vart där =)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

*2/1-11*

Ja i söndags blev min stora prinsessa 5år!! Vart fasen har tiden tagit vägen??Den har sprungit iväg!

Dagen började iaf med att jag gick ner å gjorde iordning frukost för att ta med mig den upp till våran säng och gick å väckte Amelia å bad henne komma dit(hade vart lite tight å vara alla i hennes säng).
Fast hon hann ju lägga märke till paketen också så de skulle ju självklart öppnas! Hon fick av oss en egen kok/receptbok där det mer är bilder på hur man ska göra ist för text! Sedan fick hon ett Nintendo Dsi och ett Hugo spel till. Det var riktigt poppis,hon har redan hunnit använda det väl..å sedan kan man ju ta kort med den också å det tycker hon är kul!

Senare på dagen kom hennes farmor och faster m familj hit, då fick hon pengar,godis å ett spel till Dsi.

Nu till helgen ska vi ha lite mer vuxen kalas för henne å så ska det planeras in ett barnkalas också,men det blir nog mer helgen efteråt de..

*2010/2011*

Ja då ska man försöka komma ihåg å skriva 2011.. kan lätt bli lite fel såhär i början på det nya året..

Men iaf vad skedde på nyår nu då?
Jo vi fick hem lite vänner hit och det bjöds först på en välkomstbål,sedan blev det Förrätt som bestod av varmröktlax toast m romsås å lite räkor,sedan till varmrätt blev det vildsvinsstek m klyftpotatis,kantarellsås å sallad å till dessert blev det päronhalvor m after eight.
Alla verkade nöjda med maten också å tur är väl det =) Tyckte själv det var gott! Tiden gick väl när vi åt gott å drack desto godare.. Barnen lekte väldigt bra faktiskt,oftast när det är något sådant här å det är barn med så brukar det ju vara lite stök å bök m barnen,lite väl högljutt kan det allt vara,men inte denna gången,man märkte faktiskt inte av dom!

Tolvslaget började närma sig å man blev ju lite förvånad när man gick ut å märkte att det REGNADE! Å blåste gärnet,men ut å skjuta raketer skulle vi,å det gick väl rätt så bra ändå,å vi skålade in det nya året med champagne! Var väl samtidigt en lugn nyår men en väldigt trevlig sådan!!
Kom nog inte i säng förrens vid 4tiden.. hade en vän å hennes barn här över natten.
Morgonen var rätt så seg faktiskt,men måste säga att kjag mådde förvånansvärt bra ändå för att ha druckit så mkt rödvin som jag drack ändå! Men det var riktigt gott med frukost iaf.. =) resten av dagen blev rätt så slapp faktiskt,röjde väl mest upp bara senare på dagen så man fixk tillbaka sitt hem..


RSS 2.0