*KALVJAKT*

Imorn bär det av till jaktstugan för mig,sambon,malte å svågern.. För på lördag är det dags för kalvjakt med hundar..
Så jag ska få vandra en hel del i helgen.. Så är det när man är hundförare! Men nu hoppas jag verkligen det skjuts ngt för just Malte,han är väldigt duktig på att ställa älgarna,det gör han riktigt snabbt,men det är ju inte riktigt lika lätt för honom å veta vilket djur som är skjutbart.. Så därför har det inte skjutits ngt så för han ännu,då han ställt "fel" älgar.. Men nu i helgen hoppas jag på det bästa!!
Å han är nog uppvilad tills dess,han har ju jagat både i måndags å tisdags,så igår var han riktigt trött,man märkte inte av honom alls!! Å skallet är inte riktigt på topp just nu efter allt skällande de dagarna..Hehe men han låter rolig nu när han väl skäller.. men det är lugnt tills på lördag!! =) Så lördag å söndag blir det jakt.. Barnvakter är fixade ¨åt bägge barnen,men de får vara på varsitt håll..

*Tand*

Ja,jag har tyckt å trott länge på att det skulle vara tänder på G på Frida.. Men igår reagerade jag på att i underkäken så var hon "bulig" om man säger så,men kände inget men hon tyckte det var riktigt skönt när jag kliade där.. Men så idag.. Kände jag igen,då kändes det lite lite å vasst där å tog man en titt så såg man lite lite vitt där.. Så nu är det verkligen på G! =)


*Deppiga låtar...*

Ja jag förstår inte,jag har iaf alltid en tendens till att lyssna på riktigt ledsna låtar när jag själv känner mig nere,men det tror jag att väldigt många andra också gör..Men varför är det så? Man blir ju inte gladare precis,utan kan få ens tårar mer att komma fram,men änd måste jag bara det,klarar inte riktigt att lyssna på glada låtar just då..

Nä man är rätt bra konstig som människa alltså.. =)

*TISDAG*

Tisdag ja..dagarna går.. Men denna dagen har jag fixat en del grejer som behövdes komma igång med,tack Cicci för hjälpen!!! Är oerhört tacksam ska du veta!!

Vad det hela handlar om skriver jag inte här,utan de som är i min närhet vet vad det är..

Idag händer väl inte allt för mkt..Melis är på dagis och ska snart hämtas.. Får väl se när sambon kommer hem idag,han är å jagar med Malte,.. Men om han nu kommer hem i rätt så bra tid så hinns det kanske ta en tur till Intersport i skövde.. Behöver köpa mig en vinterjacka för jag fick ett presentkort av sambon å barnen när jag fyllde år,å det var just för att jag ville ha en riktigt ordentlig vinterjacka,kollade in här i stan igår men där var utbudet inte det bästa,var lite väl små storlekar som fanns kvar av de lilla som fanns å inte får de in mer nu heller,tänkte kolla efter en 8848 jacka..Om det nu skulle vara dåligt å skövde också så får det väl bli en tur till gbg snarast..Finns ju lite fler sådana affärer där att välja mellan..

Annars idag blir det nog bara en lite slöar/mysdag..

Är glad att jag har mina vänner som riktigt finns där just nu för mig!Speciellt ni,Emma å Cicci!!!TACK TACK!!!


*1år närmare 30*

Ja igår var det en flaggdag,Fn-dagen och min födelsedag,så nu är man 1år närmare 30..

I lördags kom min mamma,hennes man å hans dotter hit för att fira mig,det bjöds på tacopaj,fika å tårta.. Var riktigt trevligt! Sambon var inte hemma utan han var å jaga med Malte.. Å Amelia försvann i 2timmar för hon var bjuden på kalasdisco.

Igår,söndag så kom sambons familj hit på fika å tårta,var riktigt trevligt det med.

Idag måndag,ja då händer väl inte så himlans mkt,sambon har begett sig för att jaga med Malte idag med,är på de nya jaktmarkerna å de behöver få skjuta stora djuren nu då det är en gräns på hur många dagar man får göra det,men kalvar är det ingen panik med ännu.

I helgen är tanken att jag ska försöka få kunna följa med ut å jaga å gå med Malte,men då var det de här med barnvakt,ska försöka fixa så någon kan ha Melis under hela helgen, Frida ska svärmor ha,å det kan bli lite för mkt kanske å ha bägge barnen,så får se,de flesta verkar vara upptagna..

Annars idag ska ja nog åka till Intersport å kolla efter en riktig vinterjacka,fick ett presentkort av sambon å barnen att handla en för där =)

*FREDAG*

Då var det fredag igen då och det är väl lika med helg..

Idag har inte vart ngn märkvärdig dag precis.. Inte gjort något särskilt heller. Jag å Melis var å handla lite kläder till henne som hon ska ha imorn då hon är bjuden på kalasdisco hos en dagiskompis.
Senare på em var vi 2 och handlade lite grejer till imorn då jag ska ha lite kalas här hemma också.. Eller jaa, det blir min mamma och hennes man och hans dotter som kommer,var ingen annan från min familj som kunde komma.. Så det blir till att bjuda på tacopaj och sedan tårta å fika..

Sambon är inte heller hemma imorn,för han å Malte ska ut å jaga.

Blir väl inte så mkt mer intressantare än såhär.. Ska titta färdigt på idol och sedan se om jag orkar skriva ut lite kort å sätta in i ramar..


Jamen förresten igår fick vi ju snööö!!!! Jippie!! Men det var väl som man anade,att det mer eller mindre skulle försvinna idag å bli massa slask.. Vill att det ska komma mkt snö nu så man kan åka pulka och skidor!!Å va jag längtar efter skidåkning.
Fick ut å köra igår också med sommardäck i "ovädret" som kom.. Men vad gör man inte för en vän som fick ta sitt sista farväl av sin morfar.. Vi kom fram sakta men säkert!


Hade trott att vi hade kunnat få på vinterskorna på bilen idag,men inte då,det var visst kalabalik där så på torsdag fick vi en tid.. Jaja det får väl gå.. 

*Bilder....*

















*Bli medlem!*

Bli medlem här på supergratis via denna länken: http://www.supergratis.se/?r=72923 , det är gratis att bli medlem och få produkter du vill ha, det enda som ska göras är att samla ihop poäng till det! Så bli medlem via länken å hjälp mig till en gasolgrill =)

*Vinterdäck..*

Tror det är dags för att försöka få bytt till vinterdäck imorn,är ju prat om att det ska komma snö nu,så det kan väl kanske vara dags då,å inte vara ute i sista stund,om inte annat blir det väl halka ute titt som tätt.. Ja det roliga var att ja sa till sambon i helgen att vi får nog ta å byta däck nu,men fick till svars att han ville inte att man skulle vara först ute med det,men ändå ringde han förut idag å sa att ja skulle försöka göra detta snart..

Hehe,ja då tror ni kanske att jag ska byta dessa däck? Att han överlämnade detta till mig? Det hade säkert kanske kunnat gått men nu är våra vinterdäck på däckhotell så det är så smidigt att bara åka dit å få dom bytt,där kan jag bara stå å titta på =D Å fort går det också ju,så nu är det dags för sommardäcken att ta in på hotell,men tror inte de är levande så länge till så tills nästa säsong är det dags för att shoppa nya..=/ Känns lite surt,då våra däck kostar en del,men men måste man så måste man å det handlar ju trots allt om säkerheten också! Men dom är egentligen inte gamla,ja 2år är dom.. Men eftersom vi haft lite fel med bilen med justeringen hur den ska stå så har det slitit på däcken,ja svårt å förklara,men vi kan ju höja å sänka våran bil,just när man ska in i terräng å så..


*Hejsan,hoppsan!*

Redan tisdag,men ja själv har gått runt å trott att det vart onsdag,då går ju veckan ännu långsammare,skönare när man tex hade trott att det är måndag men det är ju tisdag,hmm... Lite väl veligt där va? Men ni förstår kanske hur jag menar?

Men skitsamma! Vad har man gjort den senaste tiden då? Minns inte riktigt mer än att jag har vart på ljusparty hos Marie, å i fredags åkte jag å barnen dit igen för fika å tjöt å amelia lekte med hennes fina son Rasmus. Var riktigt trevligt! Sedan i fredags kväll,gjorde vi iordning tacos lagom till älsklingen å Malte kom hem,de hade ju vart borta hela veckan för att det vart älgjakt,men iaf efter maten så dukade vi fram lite fredagsmys å tittade på Idol, när amelia var ute i köket så sa hon helt plötsligt att,mamma-det snöar ute...Va? tänkte jag,gör det? Japp det gjorde det,men det kom ju inte görmkt så det lade sig men man blev genast lite gladare faktiskt,att snart så.. Men den första snön kom faktiskt vid samma tidpunkt förra året!!

Lördags var jag å barnen hemma och städade å grejade,medans sambon var å stycka älg,så nu har vi fått lite påfyllt med sådant i frysen =)

Söndags började jag städa å möblera om melis rum,nu för absolut SISTA ggn!!! Hädanefter får hon sköta det helt själv å gör hon inte det så försvinner det på annat vis..

Å igår,måndag var jag å lämnade tillbaka bilen jag hade hyrt under veckan då ja annars hade vart billös.. Å ja måste erkänna att den nya volvo v70 diesel var faktiskt riktigt skön å köra,kan säga att efter en vecka med den så kändes det riktigt konstigt att börja köra våran bil igen.. Svärmor hjälpte till med att hämta oss också efter vi lämnat den.. Sedan vart det hem för att ge Frida mat å ut med Malte,sedan åkte vi å köpte vinterskor till Amelia å hittade lite kläder till Frida också..
Sedan fort hem å laga lite mat för att sedan bege oss å hämta svärmor å åkte till sambons moster som fyllde 60år,där bjöds det på smörgåstårta,tårta å kaffe,riktigt mums mums!!!

Idag,Tisdag har väl inte hänt för mkt,mer än att Melis har vart på dagis,hon har ju inte vart där på 2veckor men nu var det dags igen,å ja å frida har bara vart hemma å varit..å så har väl denna dagen mest varit.. har vart riktigt slö å seg idag..

Men imorn finns det å göra lite.. Först lämna Melis en stund på dagis å sedan hämta henne för att åka till tandläkaren,ska se om man kanske kan skaffa lite barnvakt under tiden för Frida.. Sedan hem å laga mat å så å senare på em är det dans för amelia.. Sedan funderar jag på att se om jag hittar lite färg också..sugen på att måla fridas rum nu,men får väl se.. Om inte annat så måste jag iaf handla en ny duschslang! Den gick sönder lagom igår när jag precis hade kunnat skölja ur balsamet.. Sikken tur..

Jaja,detta blev väl bara massa svammel,men tänkte jag fixk uppdatera lite smått...


*Veckans uppdatering..*

Ja,dagarna går kan man väl säga,eller vissa dagar springer iväg men nu kanske det var dags för en liten uppdatering..?

I måndags och tisdags kom Emma å Leija hit å umgicks med oss,riktigt trevligt,en väldigt bra vän det där!

Ja i onsdags passade ja på att tvätta en hel del å sambon kom hem på besök, så efter middag åkte vi till djuraffären och skulle köpa hundmat å Amelia tyckte vi skulle gå ut därifrån med en kanin också,för hon hade sett ut en hon ville ha.. Men nej,inte denna gången iaf, först får fröken visa att hon kan städa sitt rum utan att man ska behöva tjata på henne, å ta hand om alla sina saker hon drar fram i hela huset så får vi se sedan hur det blir med en kanin.. Men det var ett riktigt tjöt från henne å sedan dess har hon bara pratat om att hon ska ha en kanin..

Torsdags var det dags för marknad i stan,var där med Emma,Leija,Andreas å Linda,men den var väl inget att hurra över precis,bara skräp tycker jag,men skönt å få komma ut lite å annars så gillar ja ju marknader men denna var rena skiten rent ut sagt! Ville ha en rökt ål också men det var det ingen som sålde där =(

Sedan var det dags för BVC, vägning,mätning å vaccination.. Fridas vikt har börjat stanna upp lite mer nu,så på en månad hade hon gått upp lite mer än 600g,annars har det rört sig om KG =) Men stackarn fick sååå ont av sprutorna denna gången, men till slut blev det bättre..
Fick träffa en annan läkare för Amelia också,hon har klagat på att hon haft ont i örat i några dagar men då har ja ringt in å hört efter men det skulle avvaktas,m en nu när vi var på bvc så bokade hon in en snabb tid till en läkare där så vi fick penicillin utskrivet, å det roliga var att Amelia trodde inte hon skulle dricka den,utan gick å nämnde för folk att den ska hon ta i öronen,hehe.. Annars ghar hon fått vara hemma denna vecka från dagis också då hon vart förkyld också..

Jahaja,då var det fredag  idag!! Idag ska det shoppas lite ostkorg som vi ska ha med oss till mammsen å hennes man imorn då vi ska på kalas dit.. Å senare idag ska ja hämta en hyrbil också som ja ska ha hela nästa vecka... Sambon ska ju vara på älgjakt å behöver våran bil,så ja fick ta en hyrbil!!


Sedan måste ja bara säga att ja tycker synd om dig Cicci! Som brutit fingret å går med gips,å tänk va "handikappad" man blir av ngt sådant,det är nog först då man inser va man behöver sina händer till mkt dagligen!
Även hon är förresten en väldigt underbar vän!!

RSS 2.0