*Skön dag*

Idag har det vart en riktigt skön höstdag ute! Å imorses behövde vi inte ställa någon klocka så vi låg och drog oss ett litet tag jag å barnen.. När vi gick ner så åt vi frukost tillsammans med sambon innan han begav sig uppåt i sängen då han hade jobbat natt. Jag å barnen tog oss en skön promenad senare med Malte,det var riktigt skönt och Frida somnade gott så hon sov ett tag i vagnen,det är inte ofta så faktiskt som hon sover i vagnen nuförtiden..  Medans Frida sov och Amelia grejjade lite med sitt så passade jag på att ringa en del samtal mm.. Bla ett till AF,då jag inte fått någon tid ännu till någon handläggare.. Bara fått ett namn och när jag ringde visade det sig att jag inte skulle ha den personen utan en annan,så personen skulle be veberörande att höra av sig till mig..
Känns redan som om det kommer bli som de andra gångerna,att man får en första gången å andra gången man kommer tillbaka så tror man att man har densamme men det visar sig att det är någon annan det med.. Lite jobbigt å behöva ha nya ett 50tal gånger måste jag säga..!Men hoppas det inte blir så nu då iaf..

Efter middag och sambon hade begett sig till jobbet å Amelia gick till en kompis var jag å Frida ute i trädgården å lekte lite,bla gunga och hoppa studsmatta vilket hon tycker är kul.. Å hon ville inte ens gå in senare när det var tid för det..

Imorn ska vi iväg till Bvc, egentligen ska man väl inte dit förrens vid 18månader men våran bvc ville ha en extra kontroll på Frida å se hur allt har blivit med saker å ting efter dagis starten. Så det är rätt skäönt faktiskt att de har det så,speciellt våran som vi har,hon har vart väldigt mån om denna perioden med mat mm..

Nu ska jag passa på att kika lite tv mm..

*Lill lördag*

Då var det onsdag,även kallad lill-lördag.. Inte för att vi firar det precis.. Men idag unnade jag å Amelia oss lite glass framför tv:n.. Å hon har fått vara uppe lite längre idag,är ju inget dagis imorgon som det egentligen brukar vara men då de hade Tema Uppstart idag med Astrid Lindgren så fick vi byta dag denna veckan.. Men det hade inte vart något dagis för henne imorgon ändå då skolan var ledig.. Å det gällde nog visst bara 3-5års verksamheten..

Efter jag lämnade barnen på dagis så begav jag mig hemåt för att först ta en promenad med Malte och sedan passade jag på att lägga in lite tvätt i garderoberna och röjde undan lite.. Sedan när jag hämtat barnen så blev det lite mellanmål och sedan blev det till att byta om för Amelia till ridkläder och packa skötväskan åt Frida.. Då sambon skulle jobba igen så lämnade vi Frida hos svärföräldrarna och sambon körde oss andra till Emma&Andreas&Leija. De var snälla att låna ut sin bil till oss så Amelia kunde åka till ridskolan!Nackdel med en bil! Å Emma följde med också för att titta på..

Amelia fick en ännu större häst idag,SIlver Pär mer kallad för Pelle.. Han var mer lämplig storlek för en annan ju =)
Stor var han väl för henne,men jisses vilken trygg häst!Men lite för lugn kanske.. Var inte lättaste att få upp i trav å behålla den.. Men kul att hon får pröva på lite olika hästar i olika storlekar!

Efter vi kom hem och rastat Malte och hämtat Frida blev det korv m bröd till kvällsmat och sedan efter Frida somnat blev det som sagt lite glass till oss =) Snart blir det sängen här och det ska bli riktigt skönt! Hoppas bara man kan få sova inatt också!!
Imorn vet jag inte alls vad som händer,inget inplanerat alls! JAja det återstår å se!

Natti natti gött folk!

*05.30*

Klockan 05.30 gav min väckarklocka ljud ifrån sig,ja min personliga väckarklocka på 1,5år och på 2 ben..
Gallskrek verkligen å så fort man gick in till henne så tystnade skriket å man hör HEJ! Prövade att ta henne till våran säng och gav lite välling,låg där en liten stund till vällingen var slut å myste.. Men sedan var det visst dags att gå upp enligt henne..

Men när klockan blev 06.30,en timme senare tyckte hon det var dags att sova igen.. Så hon fick hamna i säng och jag satte mig i soffan med kaffe och lite tv tittande.. Tyckte det var lite onödigt att själv gå att lägga sig igen när jag ändå har lite att göra idag.. Å sedan skulle jag nog vara riktigt trött när jag vaknade igen,så förhoppningsvis kan jag hoppa i säng tidigt ikväll..

Undrar lite när Frida ska komma in i sina sovrutiner igen som hon hade för ett litet tag sedan då hon sov från 19-7 iaf å var riktigt utvilad å glad,å då trodde jag verkligen att NU har det vänt,nu har hon äntligen börjat sova på nätterna!! Men varför ropa HEJ när flaggan inte riktigt nått toppen ännu..? Det var väl bara en liten period där,så nu är vi tillbaka på ruta 1!Om inte lite värre ändå faktiskt.. För nu vaknar hon¨å då är det inte bara välling som hägrar utan lite mys i famnen,ja hon ska visst sova i famnen å tycker nog att jag kan sova så med henne,,men där har hon lite fel faktiskt,, Så ja,efter en stund får jag försöka lägga ner henne igen i hennes säng å då brukar det funka..

Sedan igårkväll vaknade hon efter 2timmar bara å fick komma ner till oss i soffan en stund.. Så lilla hjärtat,när har du tänkt att sova riktigt gott om natten då?Snart hoppas mamma på =)
När hon var bebis så sov hon från 20/21-04 å somnade om efter maten där å vaknade kanske runt 7tiden.. Då var det lyx!


Nu har jag hunnit med ett antal koppar kaffe här i soffan.. Sitter på divanen med Amelias sickosack säck bakom ryggen,behöver ett avlastningstryck mot svanken å en bit uppåt.. Har jäkligt ont i ryggen! Hade det igår med,å när jag går ser det mer ut som om jag är riktigt höggravid eller att jag skitit ner mig! Men inget av de där är det,jag har bara ont i ryggen!!! Var lite jobbigt att lägga ner Frida i sängen förut kan jag säga!USCH hoppas det släpper snart!!


Om jag nu skulle försöka med att börja fixa lite saker inför idag.. Får ta det lite lugnt å försiktigt å i min egna takt.. Passa på lite innan de små trollen vaknar igen.

*Hårproblem!*

Ja,jag har världens problem! Eller rättare sagt,världens ilandsproblem haha!
Jag har ju alltid förut blonderat mitt hår rätt så skarpt å rätt så flitigt! Håret har ju verkligen tagit stryk så att säga.. Men nu var det faktiskt väldigt längesedan jag färgade det.. Just för att ha låtit det vila,vilket jag märkt en stor skillnad på å att mitt hår mår mycket bättre nu!
MEN,jag gillar inte hur jag ser ut i håret nu med en rejäl utväxt,så nu är jag villig på att höra vad jag ska göra med mitt hår! Vad tycker ni?KLippa?Å isåfall hur?? Färga?Å isåfall hur?? Har ju alltid trivts bäst i superblondt men nu är jag villig att pröva något annat som är bättre för håret.. Så tips mottages gärna!!!
Vill inte ha svar på att jag kan gå till en frisör å rådfråga,de gånger jag vart där har jag aldrig blivit nöjd!!
Som sist jag gick till frisören var några dagar innan Frida skulle döpas,då skulle jag klippa å färga utväxten mm..
Efter några timmar där så synbtes det att jag hade klippt LITE,eller mer bara tagit topparna,å färgen då?? Ja det syntes inte alls att jag hade färgat det,utan jag såg precis ut som jag gjorde innan jag kom dit!!

Så snälla!!TIPSA PÅ!


*Morgonstund har guld i mun..*

Godmorgon!
Har varit uppe ett litet tag med Frida,men det är lika svårt att gå upp å piggna till när solen lyser ute.. Ser ut som om det blir en riktigt fin dag idag å utan att man ska blåsa bort.
Men graderna var inte allt för höga här imorse,men det dröjer nog inte länge till förrens det börjar bli frost ute.. Om inte annat brukar den komma strax innan älgjakten.. Å 2år i rad så har det tom snöat på morgonen under älgjakten! Så snart blir det väl att kolla efter årets vinterutrustning..
Hösten är riktigt mysig tycker jag när solen lyser och frosten ligger kvar ute,men nackdelen är att behöva skrapa rutorna.. Det är ingen höjdare..

Nu har Amelia också vaknat å nu sitter bägge två på golvet och gosar med Malte. Man ser riktigt hur han njuter när han lägger sig i Amelias knä å ber om att få bli klappad.. Dom två har funnit varandra från första stund,han lyssnar väldigt mycket på vad Amelia ber honom och göra.. Med Frida är han väl lite mer försiktigt å vet att hon kan vara lite hårdhänt,eller han är mer rädd att han ska råka skada henne,tex med en tass eller så.. Å när hon var nyfödd å började gråta så skulle han vara riktigt nära för att se vad vi gjorde med henne..
Glömmer aldrig när jag var hos min pappa med honom och min syster med hennes 2 barn var där och Nova var nog bara 1år tror jag och började gråta.. Så pappa tog henne i famnen men hon slutade inte gråta för hon var hungrig.. Men då hade Malte kommit fort som blixten å satt sig en bit ifrån pappa med Nova i famnen å släppte inte blicken på honom.. Pappa började gå runt lite med Nova å Malte tätt efter för att hålla ögonen på pappa.. Det var verkligen som han trodde att pappa gjorde så Nova grät..
HAn är riktigt barnkär våran vovvse, eller folkkär överlag!

Så vad har denna dagen att erbjuda då? HAr för mig att det är marknad idag i Annelund.. Men får se hur vi gör där.. Om inte annat så blir det som det var skrivit igår,damma å förbereda för imorgon.. Får se om inte annat om vi tar oss en tur till Presentshoppen och tittar efter mössor till barnen å vantar., Det börjar behövas.. Frida har väl haft mössa,men den hon har haft sitter inte så bra..
Fortsätter vädret såhär så blir det väl en långpromenad också!
Men nu ska här förberedas för frukost,så ha en alldeles underbar dag!


*Städ å tvätt..*

Idag tog vi det lilla lugna på morgonen,är ju fredag och då är det inget dagis... Efter sena frukosten,så blev det dags att börja ta tag i tvätten å städning!Blev en hel del gjort idag faktiskt,städade även Amelias rum å gjorde ordning lite smått i Fridas rum så man kanske kan börja vara där uppe å leka också.. Hon har ju bara sovit i sitt rum å det har vart annan förvaring där inne också.. Men ska kolla lite på när vi kan börja fixa med golv å färg i hennes rum också.. Sen är det också dags för att hitta en passande grind till övervåningen!
HAr även bytt rent och dammsugit i sängarna,å det sistnämnde gör man kanske inte allt för ofta,inte jag iaf å under sängen fick också sig en omgång.. =)
Det är väl mest vad denna dagen gått ut på.. Å lite matlagning däremellan..

Sen ikväll gick jag å barnen ut på en promenad med Malte,får spader på honom nu när någon tik löper igen.. Har vart lugnt ett litet tag,men nu har det börjats igen! Å då lyssnar han definitivt inte på vad man säger till honom,piper som om han inte har vart ute på görlänge(även om man nyss hade vart ute med honom),slicka,slicka,slicka ute! Ja han glömmer mer eller mindre av att göra ifrån sig ordentligt,utan kommer på det när vi nästan är hemma att det kanske är dags för att göra sina behov.. Tokiga hund!!

Efter den promenaden mellanlandade vi hemma å lämnade Malte för att sedan gå till affären.. Å när vi står vid frukten så tänkte jag för mig själv om vi inte skulle göra lite färsk fruktsallad å i samma veva jag tänker det hör jag Amelia som frågar om vi inte kan äta det idag.. Sådan mor sådan dotter,eller? Hihi..
Så hem å lägga en trött Frida och sedan blev det duschen för både mig å Amelia,å sedan fruktsallad m yoghurt till Idol! Så det var våran fredag över lag.. Själv ska jag snart hoppa i säng,å det är ju riktigt skönt å ha duschat å krypa ner i en nybäddad säng!


Imorn blir det nog lite mer städ,behöver damma av lite mer å så eftersom jag får hem folk hit på söndag.. Ska ha en LR visning(smink,hårvård,kroppsvård,hälsokost,aloe vera i alla dess former,parfymer framtagna av kändisar och nu även smycken som är designade av Emma Heming-Willis(Bruce Willis fru) å säljs endast hos LR) här hemma,så den som känner för det är hjärtligt välkomna hit på söndag kl 15!!Bjuder ju självklart på fika =)

*Lite bilder..*

Storasyster visar runt lillasyster på dagis





Amelia på Barbie







Malte


*Torsdag..*

Torsdag ja å ja vaknade till klockan som ringde klockan 6 och det spöregnade ute,då vill man verkligen inte gå ur sängen,utan ligga kvar under täcket.. Å så gjorde jag idag faktiskt,låg kvar till klockan var 6.45, å då hade även Frida vaknat för en stund sedan på ett alldeles strålande humör!!!!Hon satt i sin säng i sitt rum och sjöng!!Hallå? Vad hände där?Fler sådana morgnar tack!!!Det händer inte allt för ofta! Utan vaknar hon så skriker hon å man får ta henne med en gång,sover också dåligt på nätterna.. När ska fröken börja sova riktigt ordentligt tro..?
Men iaf så blev man själv på ett glatt humör när man klev ur sängen när man legat å lyssnat på henne.. Vet iaf att hon sjöng Imse Vimse Spindel å sedan någon mer som jag tror de sjunger på dagis.. Ska fråga dom om det är något dom sjunger där som man klappar händerna både framför en å bakom för det har hon gjort en del nu det senaste å jag har ingen aning om vad det kan vara för något..

Det blev upp för oss alla å äta frukost å sedan lämna barnen på dagis.. Jag åkte hem å börja plocka med en del grejjer å så.. Inget jag orkade s¨å igår faktiskt.. Men idag känns energin vara tillbaka lite mer trots förkylningen!
Så nu har jag ätit lite lunch(rester från igår..) och ska hoppa in i duschen å göra ordning mig lite.. För efter jag hämtat barnen på dagis åker vi hem till Emma å Leija en stund.. Tycker det är såå kul att de har flyttat närmare..visserligen var det väl inte så långt att åka till stan till dom förut.. Men de bor verkligen fint!Görmysigt hus å att det ligger som det gör ändå!Lite avis är jag allt att dom har en braskamin!Det vill jag också ha hihi! Men jag har iaf bestämt att när vintern är här så ska vi grilla korv där i! HAHAHA! Det är ju hur mysigt som helst ju..

Nä nu får jag nog allt ta å sätta fart lite! Hörs lite senare antar jag!!

*Attjooo,Attjooo!*

Attjooo,attjooo,attjooo PROSIT!
Så farligt är det väl inte.. Men vi är snuviga här å på natten har Frida haft lite hosta. Men det är är väl nu det börjar,med förkylningar å allt vad där hör till.. Verkar annars gå riktigt hemska förskylningar också!!
Men nu är vi iaf bara snuviga och hoppas det fortsätter så å inte bryter ut mer!

Hade tänkt först att vi skulle åka tillsammans med http://fredrikssonemma.blogg.se till Stor&Liten,men vi avvaktade,då hennes lilla prinsessa också var snuvig å hostig..
Så det blir det väl till att städa här hemma,orkade inte igår.. Eller orkade å orkade.. Har inte haft varken lust eller energi till det! Har inte det egentligen idag heller,men jag MÅSTE försöka!! Ser ut som kriget själv här hemma!! Å tvätten ska vi inte prata om ;-)

Annars idag blir det inte mer än att åka till ridskolan med Amelia.!

Nä nu skulle jag försöka börja röjja lite ja!!!

*Godmorgon*

Godmorgon på er! Eller god å god.. Hade mer än gärna sluppit att gå upp idag.. Men snozade klockan rätt så bra idag.. Brukar vilja gå upp innan jag ska väcka barnen,så jag hinner dricka någon kopp kaffe i lugnans ro. Ja det är väl inte alltid man kan göra det heller,för ibland är Frida redan vaken,men i den mån det går så..
Men idag blev det inte så,utan det blev till att stiga upp å väcka barnen med en gång,så det blev lite senare frukost för dom också,för de brukar oftast behöva vara uppe en liten stund innan de kan äta.. Men som tur var hade vi bilen idag! =) Så det blev ingen onödig stress,för de skulle ju till dagis idag!

Ja, min lilla bebis har blivit så stor så att hon gå på dagis nu! Rätt sjukt vad tiden har sprungit iväg,men trivs det gör hon allt! Å det roliga är tycker jag att Emma´s http://fredrikssonemma.blogg.se dotter har börjat på samma avdelning som Frida! Å det har faktiskt börjat leka mer med varandra nu,förut var det mest massa tjiv mellan dom å då har de ändå mer eller mindre bvuxit upp med varandra.. Men som sagt,de bägge börjar bli stora dom med =)

Å Amelia då? Ja hon växer så det knakar också,å nu längtar hon till nästa höst då hon börjar i förskoleklass,så nu går hon sista året på dagis! Jisses! Var ju inte så längesedan hon var min lilla lilla tjej,men ju äldre barnen blir ju äldre känner JAG mig!? Känner mig riktigt gammal faktiskt,fast när jag ändå säger till andra hur gammal jag är så låter det ju inte så gammalt med 26(27 om en månad).. Eller gör det de kanske? Låter ju trots allt mycket yngre med 26 än 27!!HJÄLP jag börjar bli gammal,ELLER?? Fast å andra sidan är jag rätt glad att jag fått mina barn i "yngre dar".. Jag satsar på familjen först å sedan gör karriär ;-)

Ja hon verkar vilja dela mitt stora intresse iaf,vad det ser ut som just nu.. Hon har nämligen börjat på ridskola! Hon har ju precis börjat så det kan ju hindra ändra sig men just nu verkar hon vilja detta!! Å bra går det med,på andra lektionen så TRAVADE hon,själv dessutom,utan att man behövde springa jämte å hålla i!!Å kan göra halt, få hästen i skrtitt och trav,så nu längat hon till galloppen,men det får väl vänta lite tror jag allt!

Liten uppdatering blev det.. Så nu medans barnen är på dagis så ska jag passa på å greja lite här hemma.. För sedan ikväll blir det en tur till gbg på en LR visning!! Någon som är intresserad av LR? SÅ hör av er till mig!!!

*Så svårt..*

ATT det ska vara så svårt å bara blogga lite smått?Eller? Vet faktiskt inte varför men just bloggandet hinns inte riktigt med..även om man kanske sitter vid darorn och gör lite annat,men just då känns det som att blogga tar sådan tid.. =)

Men nu ska jag allt försöka ändra på detta, ska ändra lite på bloggen mm.. med andra ord tar jag nog bort alla gamla inlägg å börjar om från början!! MEN får väl se,om jag öndå kanske låter de får vara kvar

RSS 2.0