*Glömde...*

Glömde ju lägga in lite bilder i förra inlägget så här kommer några...

         

Blev bara dessa då det var riktigt segt å ladda upp bilder nu..men ska se senare kanske..

*Ny vecka..*

Då är vi inne på årets sista vecka!På lördag är det redan ett nytt år!Å jag har ingen aning om var detta året tagit vägen,det är nog det snabbaste året jag varit med om tror jag nog allt!!

I måndags började Amelia sin första dag på skidskolan,som hon har längtat!Å det gick riktigt bra också måste jag säga..Hon har ju stått på skidor å så förut,men tanken är ju att hon ska kunna åka alldeles ensam,utan att man hjälper henne ner för backen! En av skidlärarna sa att hon var den som var gladast i gruppen när hon hade kommit ner från backen!

Igår/tisdag var det dags för dag nr 2 på skidskolan,å av det lilla jag såg så gick det jätte bra,det är bara det att hon måste försöka lära sig å böja lite mer på sig..står gärna lite mer rakt uppåt å då blir det lätt att hon hamnar på baken =) Å sedan verkar hon nog mer satsa på en karriär inom störtlopp.. då lärarna sa att hon körde mer störtlopp ner än å plogar..
Medans hon var på skidskolan passade jag å sambon på å åka lite också,men blev inte så mkt för min del då jag inte är vän med mina pjäxor,de passar inte riktigt till mina vader!Själova tungan klämmer å så..så mina ben fick panik!Så det blir till å köpa nya!Får kanske kolla på herrsidan för de är ju bredare.. Hatar å ha fotboll/ridnings vader! Stora problem när man ska ha fina stövlar också,riktigt svårt å hitta kan jag säga,utbudet där är inte stort precis för dessa vader!

Idag är det sista dagen på skidskolan,så får se hur det går sedan,men hon ska allt få ta ,mer lektioner senare..Men om de har fler denna säsong vet ja inte men om inte annat så blir det till nästa säsong!För detta märks att det är något hon vill!Hon vill kunna åka skidor!Å jag tycker det är kul om hon nu vill lära sig riktigt,så hela familjen kan åka ihop,,eller aa nästan hela familjen,Frida får vänta lite till innan hon kan åka!
På tal om Fridis,igår ställde hon sig upp själv mot en liten pall!!Jisses va stor hon är nu då..duktiga tjejen!
Idag är tanken också att det ska köras skräp till tippen!!Behövs kan jag säga!!Måste börja fixa iordning inför fredagen också ju då vi får en del folk hit!

Å imorn ska jag hjälpa Emma å Andreas å flytta å efter det blir det nog å inhandla maten mm inför fredagen.. å inte nog med det!Måste ju köpa presenter till min stora prinsessa också,huh,men frågan är vad bara..Jaja det kommer vi nog på..

*Julen*

Ja då var julen över,å jag skrev ju sist att jag kände att julkänslan kom smygandes fram,men lika fort den gjorde det så försvann den!Sp denna julen kunde faktiskt kvitta,hade ingen känsla alls!

Men men,iaf på torsdagen var vi hos sambons syster å man å resten av hans familj å firade..Käkade gott å hade allmänt trevligt..Å lite julklappsöppning.. Sedan stannade vi kvar å spelade bingolotto,har nog aldrig suttit så nära på just på bingolotto som man gjorde nu,men nära skjuter ingen hare,så det blev ingen vinst!

Fredagen på självaste julafton,så hade vi lite mysigt här hemma först,jag,sambon,barnen å Malte.. Åt frukost å sedan öppnade julklappar som tomten hade vart med här under natten å lagt under granen =)
Jag fick bla en "väckarklocksdocka" till telefonen å en armbands klocka!!
Sambon fick en OCR-penna som han hade önskat sig,en sådan som man läser av ocr numrerna så man slipper skriva in dom själv!
Amelia fick ett kitty bingospel,kitty väckarklocka,skidglasögon å ett dans spel+matta till Wii.
Frida fick en hund som både sjunger å pratar å en telefon mm..

Sedan blev det till å bege oss till göteborg,hem till min mamma å hennes man å fira med min andra syskon+familj.. Där blev det ju också självklart ätandes av julmat å hade trevligt tills tomten kom! Kom med massa paket! =)

Där fick barnen bla kläder,spel,leksaker,pengar.
Blev lite sen hemfärd,å jag blev den som fick köra hem..fick ta det lite lugnt då det snöade å var halt ute!Men hem kom vi =)

Lördagen-juldagen,gjorde vi inget märkvärdigt faktiskt,jag fixade iordning på övervåningen å fixade iordning all tvätt å rensade barnens garderober på för små kläder..Å senare på kvällen var sambon iväg med några vänner å festade lite..

Söndagen-annandag jul.. Tog vi det lilla lugna först på fm,å sedan bestämde vi oss för att åka till Skövde å kolla lite.. Var bara i elektronikaffärerna å tittade,så det blev köpt en ny mobil till sambon,en ny förstärkare så vårat ljud äntliugen kan bli som det ska när man tittar på tv/film..den andra hade gått sönder efter vi hade strömavbrott en gång..å sedan dess har ljudet aldrig varit detsamma!Vi har ju inte de små högtalarna precis heller.. Å sedan blev det en blu-ray spelare!Jag var ute lite efter å kolla på en kapselkaffemaskin.. Men vet inte riktigt om jag ska köpa det eller inte.. Vi har ju en vanlig kaffemaskin som vi köpte för 2årsedan.. Men den har typ bara blivit stående då min mage inte riktigt klarar av riktigt nymalet kaffe.. Så frågan är om det blir detsamma med kapslar? Sambon är ju inte så positiv till å köpa en då han vet hur det blev med den förre..men någon som vet om det blir detsamma typ? eller om det ä'r lite mildare? Har ju druckit kaffe från kapslar när man vart hemma hos vänner..men då har jag inte känt något men frågan är om när man dricker det hela tiden om ni förstår?

Jaa detta var väl hur våran julhelg har varit!

*Dan före dopparedagen!*

Å vet ni? Jag tror allt att det börjar komma smygandes fram den där känslan ni vet, den som kallas för julkänslan...Men smygandes men jag känner ändå av den!
Då var alla klappar inhandlade,blev gjort igår,men iår tycker jag det har vart väldigt lätt ändå å komma på vad man ska köpa!Har nog aldrig haft det såhär lätt vid någon jul,å sambon klapp var också lätt,men ska se om jag kanske köper ngt mer till honom idag..Vart inne på en grej till,men får se lite på det...

I vilket fall som helst så ska jag å Melis in till stan idag för att hitta kläder till mina prinsessor,som de ska ha på sig imorgon iaf... Försökte titta lite i skövde,men det var väldigt dåligt med klänningar!Rätt utplockat! Så jag hoppas jag hittar någonting till dom iaf! Å just det,alla klappar var nog inte färdiga ännu,ska ju köpa till Malte också såklart!

Blir lite stressigt idag ändå,för sedan ska vi hem till sambons syster å fira med hans familj hemma hos henne,blir trevligt.. Äta julmat å så,så får hoppas att man hinner hem till å spela bingolotto också!Det hör ju liksom till tycker jag,ska bara se så jag får tag på det också,ska visst vara lite slut på en del ställen!

Amelia går å kollar under granen dagligen nu om det kommit paket.. Men det har det inte,för dom kommer tomten komma med inatt när vi alla sover! Så imorn när vi vaknat så blir det lite julklappsöppning här hemma,för sedan åker vi hem till min mamma i göteborg och firar,så tycker det är lite onödigt å ta med våra paket dit,när de ändå ska tillbaka hem igen å paket får hon ju där sedan ändå sen när tomten kommer på riktigt!Vet inte om hon verkligen ser framemot att tomten ska komma ändå,då hon är livrädd!Har aldrig vågat krama tomten! Utan det är att hoppa upp i famnen på en.. Men paketen säger hon inte nej till =) Men är väldigt rädd i början å hämta dom från tomten med!!

Nä nu ska jag dricka lite kaffe å börja göra iordning mig lite så man kan vara inne i lilla staden när de öppnar!

Hörs vi inte innan dess,så önskar jag er alla läsare EN RIKTIGT GOD JUL!!!      Å till er som är ute å ska köra en del! Ta det lugnt å kör försiktigt!!!

*Dan före,*

Dan före dan,före dan före dopparedagen,Blev det rätt nu?? Iaf om 3dagar är det jul,men finns känslan där?NEJ!Verkligen inte,just nu känns det som vilken dag som helst på fredagen,att man bara ska iväg på lite middagsbjudning.. Men på självaste dagen så kanske det känns något!

Idag har vi inte gjort något märkvärdigt alls!Jag har haft nada energi till å göra något å har mer känt mig nedstämd idag! Å ungarna har börjat bli förkylda,men bättre det än med magsjuka!Vilket det nog inte var för Amelias del,för hon var som sagt sig själv senare under dagen å även idag,å en annan har inte känt av något heller,vilket man väl borde ha gjort nu eller?

Fick hem sambon nu ikväll också,hade mer trott att han skulle komma hem på torsdag,men skönt att det inte blev så!! Så nu efter han vart ute med Malte så ska vi ta oss ett glas vin,det var inte igår vi gjorde det,å definitivt inte på en vardag,men som sagt,det är ju juletid nu! =)

Så imorn blir det till att åka till Skövde å inhandla de sista julklapparna också!

Trevlig kväll gott folk!

*Håller tummar å tår!!*

Att det inte är MAGSJUKA amelia åkt på! Eller att resten av familjen blir smittade!Är inte riktigt lägligt för det nu då det snart är jul!
Tanken var att vi skulle åka till Skövde å inhandla de sista julklapparna,men när vi kom till falköping så blev det till att vända hemåt igen å sanera bilen! Så nu ligger hon i soffan,men verkar inte för sjuk,för myror i baken har hon som vanligt nu med.. Så det kanske bara blev lite åksjuka!

Men håller tummar å tår för att det inte blir mer än såhär!!!

*För 5år sedan..*

Ja idag för 5år sedan var det beräknat att min stora prinsessa skulle se världen för första gången,men hon verkade trivas bra i min mage så hon bestämde sig för att stanna kvar där inne ett litet tag till.
Dagarna gick och det blev julafton,var bra nervös den dagen faktiskt,visserligen hade det blivit den finaste julklappen man kan få,men hur kul kan det vara å fylla år då? Men hon skippade den dagen också,hon verkade gilla julmaten allt för bra!

Så hann det bli nyår också,vi var hemma hos några vänner för att fira,med god mat å trevligt sällskap,skålade in det nya året å efter en stund blev det hemfärd för att gå å sova.. Men det blev inget sovandes då,för med en gång jag la mig med huvudet på kudden,så kändes det som någon stack en yxa i ryggen på mig! Visste inte fasen vad jag skulle ta vägen,men natten gick,men långsamt å värkarna höll i sig rejält,men lugnade ner sig lite på morgonen å jag passade på att försöka vila i soffan,men senare satte igång igen å då tusen ggr värre! men sent,sent på söndags kvällen klarade jag inte av det längre å fick åka in!

Gjorde en ctg kurva å det visade sig att värkarna var riktigt rejäla å ja blev inskriven.. fick ta ett bad till å börja med,å ja har nog aldrig badat så länge som jag gjorde då!!
Blev ett antal timmar på själva förlossningen också,men till slut bestämdes det att jag skulle snittas,pga lite olika grejer å dels var jag riktigt utmattad! Men den 2:e januari tittade hon ut istället,så hon ville visst mer va tidig på året än sen =)


*Fredag..*

Fredag och 1vecka kvar till självaste julafton,men ingen julkänsla befinner sig här hos mig just nu. Vet inte om det är att detta året har gått extremt fort,ja det har mer eller mindre sprungit iväg tycker jag!

Idag har det städats lite här hemma,och när sambon kom hem så åt vi lite å ja å melis gick ut på en promenad med malte,å den promenaden tog tid!hon skulle upp å klättra i varenda snövall!

Nu ikväll har vi alla suttit å spelat lite Wii, bla ett jaktspel,Mario kart,mario bros.. Riktigt kul faktiskt!Fanns ju inget märkvärdigt å se på tven ändå!

Imorn blir det en tur till Jul på Liseberg,men pga sjukdom så blev det annat sällskap som ska följa med!Ska bli mysigt hoppas jag,å kanske kan den där känslan komma fram då tro?

Nä,nu blir det hopp i sängen!Natti natti!

*Lill-lördag*

Morgonen började med att jag vaknade vid 3,30,ja inte självmant precis utan av Frida.. Sover som sagt inte alls bra på nätterna,men jag har kommit på att jag nog ska köpa en nattlampa till hennes rum å se om det kan hjälpa kanske..För hon vaknar gallskrikandes!Så prova kan man alltid göra,om inte annat kan den vara bra ändå när hon blir lite större.. Annars har det inte vart så mkt som skett idag precis,Melis har vart på dagis och jag passade på att städa lite i förmiddags på bottenvåningen,tänkte se om man kanske skulle ta å sätta upp gran imorn tro.. Får väl se. Sedan fick vi åka till stan å hämta sambon som vart tvungen å lämnat in lastbilen på verkstaden,då någon troligtvis har kastat en sten eller något så den kom på hans ruta,så den var sprucken i minst tusen bitar,inte ramlat ihop eller så men var på god väg,men man såg ju inget ur den..Å det kan ju vara en fördel kanske!?

Sedan blev det hem å laga mat,potatisgratäng å kött!MUMS,älskar kött!!
Sedan passade jag å Frida på att sova en liten stund,var väl behövligt,för jag känner mig inte som en människa längre,vissa dagar kan vara bra,men så fort man inte gör något så känner man av tröttheten på em.. Å vissa dagar vaknar jag inte alls upp ur min koma,å det gör dagen riktigt seg!Har ingen vidare lust till någonting heller,men det ska väl snart bli bra..tror också att det är på grund av vädret,mörkret å stressen som man har ändå så här innan jul.. Även om inte vi just behöver tänka på massa mat eller så,men stress är ändå något som hörtill julen.. Vi ska väl mer bara göra en julskinka här hemma,då vi först ska fira jul dagen innan hos svägerskan å på själva julafton ska vi till göteborg,förra året var väl lite mer stressigare då vi hade det här hemma hos oss!!

på tal om mat förresten,någon som har bra förslag på menyer till nyår?Tipsa mig gärna!!Då vi får till en början egentligen bara 3personer hit men slutade hittills att vi blir iaf 8st plus vi!Men trevligt!! Men tipsa nu om menyer-Förrätt,Varmrätt,Dessert!!

Nä,nu får det bli sängen för min del!Natti

*Låt barn vara...*

BARN! Ja just det,låt barn få vara barn!En del bloggar man kommer in på när det gäller små spädisar,så vill föräldrarna egentligen att de ska vara större än var de är.. Det är nästan som en ger mat från när de är typ 1månad gammal.. å sedan kan de allt när de bara är 2-3månader gamla, riktiga såkallade A-barn! Men hallå??Varför överdriva det hela,vill ni inte ta vara på den tiden så de är små? Rädd kanske för att andras barn ska hinna en del saker före erat egna tro? Att andras barn kanske ska börja prata tidigare?Då vill ni inte vara sämre,som att det är ert fel att erat barn inte pratar just då.. Ja då kan man ju alltid skriva som att de kan det,..men jag fattar inte varför ni inte kan ta hur erat barn är i sin egna takt? Alla är olika,å utvecklas olika också!!

Jaja detta blev mer än svamligt alltså men jaa... låt barn få vara barn å låta dom ta saker å ting i sin egna takt!Istället för att påstå att era barn är ett såkallat A-barn! Det finns inga rena A-barn!Förutom jag själv då å mina barn!!HAhaha nä de kommer inte heller vara guds änglar på heltid här i livet!


*Fb är bra ibland..*

Ja ibland är faktiskt Facebook rätt bra ändå när man "letar" efter någon.. Som idag kollade jag runt lite på ägare till Maltes kull syskon,fick upp 2 ägare å tänkte att jag skulle kolla om det gick å finna på FB.. Var ju inte så ovanliga namn precis så jag trodde det skulle bli lite svårt,men hade en taktik att oftast när det gäller killar så har de säkert en jaktbild eller så som profilbild..
Å javisst,en person hörde av sig,att han hade en broder till våran hund!Så det var kul å höra hur det gått för honom.. Han bor ju trots allt en hel del mil ifrån oss.. Närmare bestämt i JOkkmokk =)
Nu väntar jag bara på svar från en annan som jag kan tro är ägare till en syster!Får se om jag lyckats hitta rätt där med... Men andra kan jag nog inte hitta då de inte hade reggat sina namn på skk´s hunddata.. De var ju 11syskon sammanlagt,men en bor kvar hos uppfödarna som även har mamman iaf,det vet jag!

Så jaa,Fb är rätt bra ibland ändå när man söker någon,de flesta har ju trots allt FB!

*The Weekend!*

I fredags skulle jag till gbg för att lämna Melis hos sin mormor.. Stod lite i valet å kvalet ju om jag skulle ta tåg eller bil..men det slutade med att jag tog tåget.. Vi var där i rätt så god tid..å strax innan tåget skulle avgå så ropade dom ut att det skulle vara 10min försenat..men de där 10 minutrarna blev bara längre å längre,då slutade det med att det tåget blev inställt för att det hade havererat i skövde,så vi fick ta nästa tåg..Å som tur var så gick jag å Melis upp på perrongen ett litet tag innan tåget skulle komma så vi fick sittplats,annars var tåget smockfullt i alla gångarna,men hur säkert känns det egentligen om något skulle hända??Jaja,fram kom vi till slut så mamma kom å mötte upp oss vid tåget å tog med sig amelia hem,jag tog bussen vidare hem till min pappa för att sova där under natten,attans att när man väl skulle få sova en hel natt utan att behöva gå upp så fick nman ställa klockan... Skulle ju möta upp Emma vid stationen vid 10tiden,missade precis bussen från pappa så han körde mig in..

Efter vi möttes upp så gick vi å strosa runt i affärerna.. Kan konstatera att jag hade önskat att man hade en sommarjacka då..för fyfasen va varm man blev av att gå där med allt folk också.. så vi tog väl egentligen oss inte tid för att kolla runt riktigt ordentligt när man kunde passa på..Sedan började vi bli hungriga så vi gick upp till avenyn till en restaurang där det var mkt lite folk,där möttes vi av en som stod å tog emot våra jackor å sedan fick vi invänta hovmästaren..Men när vi väl satt där så droppade det in fler å fler folk så det hade nog nyss öppnat innan vi kom verkade det som.. Blev en cider till maten också,men det var inte överdrivet mkt man fick precis.. Sedan fick vi väl vara med på en date också.. Stackars kille säger jag bara.. Bruden talade i ett om allt i sitt liv om hennes lägenheter,en hade hon haft i new york å nu bodde hon i london mm.. Jaja,han verkade måttligt intresserad,..

Sedan blev det att köpa en kaffe å ta tåget hemåt igen.. Var rätt mör i fötterna å jag har verkligen kommit på att ja inte saknar göteborg för 5öre!!!!Fick ju panik redan i fredags när jag hoppade av tågtet bland allt stressat,veliga,skumt folk!!! Trivs bra på landet =)

På söndag var det dags för mamma å hennes man att komma hit å lämna melis å vi tog en fika innan vi skulle åka till Folkets Park för att Funky Kidz hade deras avslutningsshow!Jätte duktiga dansare å framförallt min tjej =)

Igår vart det ju Lucia.. Så på eftermiddagen begav vi oss mot dagiset å lämna Melis å vi fortsatte till centrumkyrkan dit dom kom sedan,jätte fint var det,tråkigt bara att det var så litet där å så mkt folk,var ju alla avdelningar som hade ihop.. så en del fick ju inte se alls då man mer eller mindre satt i ett annat rum!!

Det var denna helgen det..! Nu på lördag som kommer blir det ytterligare Gbg som gäller,men då Jul på Liseberg!Ska dit med en gammal vän,Christel å hennes blivande man Oskar å deras dotter Moa!Ska bli så mysigt så,hoppas på att kanske min julkänsla kan dyka upp då tro? För det känns inte alls som att det snart är jul för min del!!!

*Torsdag*

Oj,har visst inte hunnit blogga på ett litet tag,men nu gör jag ett försök här..
Så vad har hänt sedan sist då? Ja i söndags åkte jag å sambon till Ullared,köpte julklappar men bara det gick på en hel del..ja vi köpte lite annat hem också men inga kläder,tänkte ta en tripp dit i januari kanske för att just köpa kläder iaf..Inte alls farligt med folk heller!Så det blev en heldag där för oss 2..barnen fick vara hos svärföräldrarna..Eller rättare sagt deras farmor/farfar.. Ja även om det egentligen inte är Amelias riktiga  farföräldrar och har inga riktiga heller,men hon ser dom själv som sin farmor/farfar och kallar dom för det!!Med den fronten tycker jag dom är väldigt bra faktiskt,att de behandlar dom inte olika,utan ser henne som sitt barnbarn också!Är det någon som frågar om deras barnbarn om hur många dom har så är hon inräknad där också!!Med andra ord så är inte min sambo pappa till henne,men han har tagit sig an henne som sitt egna barn när vi träffades..!Och enligt honom själv har han 2barn!Jaja nog om det kanske..

Resan ner till Ullared var riktigt mysig faktiskt,kändes som rena älgsafarin vi var på!Många älgar fick vi allt se,å några var ute på vägen och slickade i sig vägsaltet!

Sedan i tisdags så kom Emma hit! Äntligen fick vi ses,var ett bra tag sedan,annars brukar vi oftast iaf ses minst 1ggn/bveckan,men nu ahr det ju vart sjukdomar å så.. Men iallafall i tisdags kom hon hit för att vi skulle göra julgodis! Gjorde bla ischoklad,med mörk,ljus,vit choklad,rocky road,wienernougat! Tanken v ar att vi skulle göra knäck också,men den ville sig inte alls!Började inte bra heller då den kokade över på hela spisen å sedan blev det inget av den,..men ska göra ett nytt försök å då kanske inte med lika mycket..vi gjorde en sats*5.. Fick lite extra hjälp i början också, av 2kompis till amelia..!
Men det lyckade godiset blev gott iaf!

Å igår gjorde jag å amelia lussekatter!Å de blev väl lyckade men tyckte inte de smakade så mkt saffran iår..ändå hade vi i mkt mer än vad de skulle vara.. så saffranen verkar vara snål i smaken iår..

Idag är tanken att vi ska göra en grej med trolldeg som jag såg någonannanstans..så får väl se om det blir något vidare.. blir kanske ett bildbevis senare idag när vi hämtat henne å gjort färdigt..

Fick rena träningspasset till dagiset idag.. Fick gå då vi inte hade någon bil hemma.. fick väl mer eller mindre sura bilförare på mig eftersom jag gick på vägen med vagnen å fick stoppat upp trafiken då å då när de fick möte.. Men vad skulle jag göra då?Trottoaren gick ju inte gå på!!!Redan svårt å gå där själv bara men dessutom med en barnvagn också? Nää då fick de allt bli sura på mig!!!

Står lite i valet å kvalet inför imorn.. om man ska ta tåget eller bilen..ska åka till gbg å lämna melis hos sin mormor.. får väl se sedan hur det blir!
Hon ska iaf vara där tills på söndag.. Å På söndag är det dags för funky kidz showen!

Har förresten en 7månaders jag kan skänka bort ett litet tag? ;-) Riktigt grinig på dagarna..å ska bara vara i famnen..vet inte om det är att hon bara blivit riktigt mammig av sig eller om det är mer tänder på G eller något annat!!Sover riktigt dåligt på nätterna också..Jaja,det blir nog bättre snart igen..!

*FREDAG*

Då var det fredag igen,sitter här i soffan tillsammans med Melis och kollar på IDOL! Där jag tycker att JAY ska vinna!Hade helst av allt velat gå och lägga mig efter det är slut,men det går inte.. Ska till stan och hämta min svärmor som är ute och partajar.. Får barnvakt hit under tiden så jag inte behöver väcka Frida.. Så får väl se när man får hoppa i säng.. Har ju och göra imorgon med,lämna Frida till hennes faster då jag ska köra Melis till genrep för Funky Kidz,öva på deras show de ska ha nästa helg,köpa present och sedan lämna Melis på kalas..sedan blir det till å städa här hemma och gå å lägga sig tidigt då jag och sambon åker till Ullared på söndag och barnen får vara hos svärmor.. Ska shoppas julklappar mm.. Vart lite svårt och komma på ändå vad vi ska köpa till Melis.. Men några grejer är iaf ridkläder mm,då jag tänkte få in henne i ridskola nästa år,så hon får prova på det också,för nu har hon provat på både balett och funky kidz.. å vill själv börja med ridning,där jag själv hoppas hon stannar i,då man själv har det intresset!Men som sagt jag kan ju inte tvinga henne till att tycka om det,utan det får hon känna efter själv!Men hoppas kan man alltid göra.. Sedan får vi se vad som hittas..

Har själv här under kvällen suttit och kollat på hästannonser..Kan inte låta bli,men inte för att det nog är så aktuellt just nu,men kika lite får man göra å se vad som sker framöver.. Lite svårt och bestämma lite vad man vill ha för någon isåfall.. Kollar runt lite på nordsvensk brukshäst,Tinker,Irish Cob,Ardenner,Islänning.. Och även tittat lite på shettisar.. Shettisar är väl egentligen inget så just för min del mer än att köra isåfall,men till barnen.. Men om det nu hade blivit en shettis så tror jag att jag hade blivit allt för sugen på att egentligen skaffa en större för min del,så en shettis blir det nog troligen inte iaf.. Men kolla får man väl alltid göra ändå...

*Hem å husdjur*

Kom in någonstans på något forum där det handlade om djur och vad som gäller när folk kommer på besök. Någon hade skrivit att inte fasen ska den personen som har sin hund behöva städa å dona innan för att det ska vara rent bara för att det ska komma besök,när den själv annars får dras med hundhåren dagligen mm..
Att det är också hundens hem,alltså får man ta det som det är!Att respekterar man inte hunden så respekterar man inte hundens ägare

Visst är det självklart hundens hem också,men jag försöker iaf fått dammsuga det värsta när jag vet att det ska komma besök hit. Gärna lite mer om jag vet att det kommer någon som kan vara allergisk,jag är inte pedant av mig för 5öre, men försöker mer när jag vet att det kommer en allergiker hit,men sedan kan det vara svsårt å få det riktigt rent här hemma med en hund som fäller konstant,men jag skiter inte i det,för jag respekterar även folk som kommer hit,även de som inte är allergiska å inte har egna djur så kanske inte det är så värst kul för dom å dras med massa hundhår mm..Men jag kan inte garantera ett riktigt pedantiskt hem,det kan ni glömma,för det är inte så himla lätt som sagt med en hund som fäller konstant å dammar ner.. Men försöker iaf..

Sedan var det prat om att hunden ska få röra sig som vanligt hemma när man får besök,att det var besöket som fick ta seden dit man kom,för det är trots allt hundens egna hem också!

Riktigt så anser jag det inte.. Som tex en väns dotter är rädd för hundar å det kan jag verkligen förstå men mer där tänker jag inte gå in på varför.. Men ska hon inte då kunna känna att hon kan komma hit bara för att vi har hund? Nä,jag tycker hon ska kunna det även om detta är "hundens hem" men enligt mig ska hon kunna känna att hon kan komma hit å känna sig trygg! Alltså så sätter jag ut våran hund medans hon är här,jag respekterar att hon är rädd för hundar men inte fasen ska hon behöva ta seden som den är här,för en rädsla för något är inget å leka med! Hon ska kunna känna sig trygg här,även fast vi har hund! Alltså är det hunden som åker längre ner i rang här å får ta seden som vi bestämmer för honom! Och ställs han inte ut på utsidan då får han ligga på sin plats under trappen å där ska han banne mig ligga kvar också tills vi säger att det är ok att komma fram! För hon ska kunna röra sig fritt här hemma också,även om vi har hund! Men nu verkar hon ha fått lite mer förtroende för våran hund,men det ska ändå vara på hennes villkor! Hur hon vill lära känna våran hund,inte på hundens villkor för att detta är här han bor!

Jag vill känna att jag kan ta hem besök hit till mitt hem!Å de ska känna sig trygga å så..

Visst våran hund har aldrig gjort något mot någon,många mindre barn som har vart på honom och han har aldrig gjort något,men sedan är han en hund också,å med en hund ska man aldrig säga aldrig! Men det är just det som är också,att folk säger nämen våran hund gör aldrig något den är så snäll så.. Jo det kan den visserligen vara,men man måste ha i baktanke att det är just en hund,å även om den inte gjort något förut så ska man aldrig säga aldrig,för det räcker att hunden tex kan ha ont någonstans,å den inte kan berätta det.. Å fel person råkar komma på fel ställe,då kan det vara lätt med ett bett..

Men jag litar på min hund,men jag har ändå i baktanken att man aldrig ska säga aldrig!Även om han nu är världens snällaste hund som många andra säger ¨å visst tycker man det om sin egna hund men som sagt,man vet aldrig!

*7månader!*

Idag för 7månader sedan bestämde sig Frida för att titta ut till den stora vida världen!
Tiden har verkligen sprungit iväg! Men det märks att hon snart inte är någon bebis längre..
För nu rullar hon runt å ålar sig,försöker ställa sig i krypställning men benen vill inte riktigt på våra hala golv,men det kommer väl!Sitter utan stöd,vinkar lite när man själv vinkar å säger hej å det låter nästan som om hon säger Hej också.. Å sedan tror jag hon säger pappa också!Låter så,å även häromdagen när sambon kom hem å hon satt på golvet å såg det så sa hon bappa! Sedan klappar hon händerna också,gärna när man säger APPLÅDER! Sedan gör hon lite rörelser för Imse Vimse Spindel också.. Står gärna upp på skötbordet och håller i en när man ska dra upp byxorna på henne. Börjar bli stora tjejen.

*ONSDAG*

Idag vart det dags för BVC på en extra koll av Fridas vikt,inte för att hon är för liten eller för stor,utan just för att läkaren ville kolla lite då Frida vägrar att äta vanlig mat! Verkligen stenvägrar!Så hur ska man gå tillväga där? Tips någon?? Pratade lite med bvc om man skulle mer låta henne utforska maten själv,alltså att få äta å kladda själv. Så det får väl provas men mottager gärna mer tips tack! Men nu väger hon iaf 10,1kg! å är 70cm lång! Exakt 7månader idag.. =) Å måste säga att hon verkar trivas som en prinsessa i sin nya bilstol också! Skönt det,men kunde inte ha henne där framme,inte pga av airbagen utan då hade vi inte sett sidospegeln som vi använder oss av,kollar typ aldrig i backspegeln då våra sidospeglar är enorma =)

Å Melis går ju på funky kidz,å ja visste inte riktigt om det var någon idag så jag ringde å hörde efter,var en tjej som svarade på att det var idag då hon även hade dubbelkollat med en annan å när vi väl dyker upp där så visar det sig att det inte var någon,men den som ja hade pratat med i telefonen innan var hon som stod i kassan där nu också å kände sig väldigt dum,så vi fick 5biljetter till Showen som de ska ha å en biljett kostar 30kr/st,å en tshirt å en nyckelring å så..Det var riktigt snällt gjort måste jag säga!!Är till å vara rädd om "sina kunder"

RSS 2.0