*När mindre blir större..*

Känns som båda mina underbara,vackra döttrar bara växer till sig,att jag inte ens själv hinner med riktigt,eller rättare sagt gör det också att jag själv börjar känna mig riktigt gammal,ja jag är ju trots allt inne på 26½år =/

Iaf... Amelia,börjar få hörntänder där nere på bägge sidorna,samtidigt som hon har 2lösa framtänder där nere nu också (eller som hon själv säger, - Jag har fått löständer, 2st!!!hihi) och nu har hon även börjat titta lite mer på vad hon tar på sig för kläder,numer brukar hon vilja se mer finare ut(förut var det mestadels bara mjukbyxor hon ville ha på sig!)
Vill gärna ringa till kompisar också för att leka,ja bara sådana smågrejer som det låter som kanske får henne bara att kännas såå stor,ja,jag tycker inte riktigt det är små bagatellsaker utan bara det känns som en stor utveckling på att ha varit min lilla tjej,så blir småsaker som stora saker som händer..

Idag ringde även hennes kusin å ville prata med henne då hon fått reda på att Amelia har löständer,för min syster berättade att Tuva är rädd för att tappa sina tänder,rädd för att ha glömt och borsta tänderna mm..så hon ville ringa till Amelia och höra hur det var med henne mm.. Hehe,söta Tuva då! å tanken gör det nog lite mer när hon vet att Amelia bara är 1år äldre än henne..!


Å så Frida, ja tänk att hon redan blir 10månader på tisdag! 2månader kvar bara tills lilla tjejen blir hela 1år! Hon är det full fart på,börjat bli mer bestämd på saker och ting,ställer sig,å står gärna å dansar (gungar upp å ner å klappar händerna) har även tagit några steg från soffbordet till soffan när det stått en bit ifrån,har även tagit 4steg när jag stod en bit ifrån henne i köket,då ställde hon sig upp å gick mot mig!Duktiga lilla tjejen!!
Nu börjar man även se att hennes 2tänder där uppe börjar titta fram lite smått!!

Snart är det dags att börja planera också när vi har tänkt att hon ska börja på dagis,å ja det är inte bara för att man vill känna den lediga tiden,utan jag tycker det är nyttigt å lärorikt för barn att börja på dagis och lära sig mer av de andra barnen,såsett utvecklas de mer när de får titta och lära sig av varandra!!

*Brudklänning...*

I fredags begav jag mig med tåget till Göteborg på morgonen,för att bli upphämtad av min vän Christel och hennes fästman å deras dotter Moa för att först åka hem till dom och fika och tjöta å äntligen få se deras enormt fina lägenhet! Sedan kom en annan jag aldrig träffat,Jenny,som också ska vara brudtärna på fika också.

Sedan åkte vi och skulle kolla på brudklänningar eftersom Christel ska gifta sig på midsommardagen! Trodde verkligen vi skulle ha många timmar på oss att hitta den där rätta klänningen,hon hade tagit med sig en skiss på en klänning som hon ungefärligt var ute efter,men efter ho visade den i affären så nämnde hon att de har inte den för den är inte riktigt särskilt bekväm (då hon först var ute efter att ha "banden" nedanför axeln på armen) så hon fick släppa lite på den idén även om det först var en besvikelse,men sedan när det var 3:e klänningen som blev provad,ja då var nog drömmen om den klänningen hon först var ute efter släppt!! Den 3:e klänningen blev det!!Jisses,den var görfin och hon blev riktigt vacker i den(ja ännu vackrare då om man säger så).

Synd att jag inte kan lägga upp bild på den här,vill liksom inte riskera något att Oskar kanske skulle få syn på den här!Så den får mer bli visad efter sisådär 4månader =)

Sedan efetr klänningsletandet vart klart blev det en fika på stan,sedan handling och hem till christel och laga mat, fläskfile m klyftpotatis å sallad!Å det blev både vin å drink efter det på kvällen,även min favorit-San Fransisco!! Mycket prat å trevligt..!Blev riktigt sent i säng och upp tidigt eftersom de skulle iväg igen på lördags fm så jag fick ta tåget hem vid 10tiden!

Så det vart en riktigt trevlig tripp!! Blir ner till gbg igen om 2veckor då förhoppningsvis brudtärneklänningarna har kommit så då ska de provas!! Hoppas de är lika fina som de har visats på bild å att de sitter bra också!!

Jag blev själv sugen på att hoppa i å testa en brudklänning faktiskt hihi..

*Jihaaaa*

Here I am,again!!!!

Dagarna har mer eller mindre sprungit iväg sen sist jag skrev.. Vi har bla hunnit åka skidor,tillsammans med Malin å Philip,var en riktigt helmysig dag i backen,med riktigt underbart väder,sköna åk,trevligt sällskap. Vi hade med oss fika och vi grillade korv!Var en perfekt dag och barnen åkte riktigt bra!(ja inte Frida då eftersom hon var med sin farmor).

Vart en del fika,lite sjukdomar(förkylningar!). Å nu har vi äntligen fått hem våran bil igen!!!

*Lära sig dricka..*

Ja jag kom och tänka på det här med och dricka kaffe. I början är det ju egentligen inte så gott,eller?
Det är väl ändå något man får lära sig att dricka,eller?

Hur började ni med att lära er och dricka kaffe? Jag vet att jag började faktiskt med tusentals sockerbitar i och mjölk,ja,tusentals kanske det inte var men många! Just för att slippa känna den där smaken,å då var det godare att känna sockret(men det var ju rätt skämmigt när man var hos andra å mer eller mindre tömde sockerskålen för att dricka en kopp kaffe),men när jag vuxit till lite mer så minskade jag ner på sockret,å det tog nog ett tag tills jag kunde sluta med sockret helt å hållet! Men mjölk,ja det fortsätter jag med än idag! Jag kan dricka kaffe utan mjölk också,men för att vara lite snäll mot min mage också så får det bli med mjölk, men idagens läge dricker jag en hel del kaffe per dag!På morgonen går det väl mer eller mindre åt en kanna kaffe bara till mig!

Men Té då? Ja det är något jag faktiskt inte tycker om!Det enda jag känner för att dricka Té det är nog mer när jag känner i halsen eller allmänt blääig,men inte svart té utan då ska det vara GRÖNT té!!

Hur lärde ni er och dricka kaffe å hur dricker ni erat kaffe idag?

*Endast mamma är vaken*

Ja,här passar jag på att sitta lite i min ensamhet i soffan,var förvånansvärt pigg imorses när Frida vaknade,så har suttit uppe lite med henne innan hon somnade om igen,har ju haft svårt för att lägga sig i sin säng nu i några dagar,men nu verkar det bli bättre och hon verkar må mkt bättre också,tror inte hon har feber längre,men får väl ta å kolla det sedan,men hon har inte känts varm iaf!

Så det var rätt skönt att få sitta här i soffan i lugn och ro med kaffe och tv;n och även passa på att sitta vid datorn och kolla lite,har inte riktigt haft tid till det på ett bra tag!

Idag sker väl inte så mycket,mer än att jag å Melis ska väl nog åka till stan för att köpa paket då hon är bjuden på kalas hos en dagiskompis på söndag. Å jag måste köpa tennisbollar!! Ja,jag fick ju använda min varma vinterjacka i helgen ist för min skidjacka,så den luktar en hel del eldrök!Så den ska ja tvätta å måste ha tennisbollar till torktumklaren.,.Hoppas jag lyckas bara,är lite rädd om den ändå faktiskt.. =)

*Lilla snuttan*

Frida är förkyld och haft hög feber här i 2dagar nu,så nätterna har inte vart roliga,har inte gått å lägga henne i sängen utan hon ska sova i ens famn,även på dagarna,så det har inte vart så överdrivit mkt sömn här inte,men inatt tog sambon henne,så man fick sova lite..En själv är också förkyld,med tung snuva,men ingen feber!
Usch,hoppas vi blir riktigt friska snart,speciellt lillsnuttan!

*jaha..*

Pratade med en vän förut idag å kom in på det här när man ringer till folk och de inte svarar,men när de väl ringer upp så kanske det inte passar en sjäklv..

Ja asså såhär,det finns sådana man ringer till som aldrig svarar när man ringer,utan ringer alltid upp ett tag efteråt,men vad säger att man själv vill prata då?Det kanske var något man ville just då men inte nu..?
Jag kan säga att jag känner flera sådana som gör såhär! =)
Ibland kan jag säga att jag är rädd för att ringa faktiskt,känns lite som att personerna inte vill prata med just mig.. men men så är det väl!

Min ena syster är lite så med,ringer man idag å hon inte svarar så kan hon ringa upp om en vecka igen =)

*Värmland..*

Ja i fredags packades det in i bilen för att först bege oss till Gbg för att lämna Frida hos min lillasyster,dit mammsen kom för att hämta upp Amelia.
Efter allt vart i sin ordning begav jag å sambon oss mot Värmland,med ett litet stopp i Mariestad för att få något i magen och köpte "RallyPass"(pass man fick hänga på sig för att komma in överallt under helgen ist för att betala på varje ställe). Väl framme där vi skulle hyra en källare som var inrett med sovrum och kök så visade det sig att vattnet hade frusit så någon fungerande toalett fanns då inte just där att använda,utan man fick springa ut 15meter till ett annat ställe för att vara på en iskall toalett!Mindre kul kan jag säga eftersom det vart runt -25 grader där i helgen!
Men men..

På lördagen blev det till att ställa klockan och klä på sig ordentligt innan vi skulle bege oss ut på sträckorna i skogen och titta på rallyt. Ist för att ta 2bilar dit eftersom vi bara var 4st så tog vi svågerns bil(lite fördel faktiskt eftersom han har handikappstillstånd),men efter kollat lite vart vi skulle köra så verkade det finnas en genväg.. en smal sådan,eftersom det var mkt snö så vart det inte mkt plats.. Å det verkade vara mer än vi som ville ta denna genvägen..men iaf,efter en bit in på denna vägen fick vi möte av en sponsorbuss,å den verkade ju nästintill gripas av panik så som den höll på å blinka med helljusen mot oss...men han stannade iaf på mötesplatsen.. eller faktiskt efter den å där kommer vi med en xc90 å ja,vi glider ner mer mot i diket å bussjäveln bara fortsätter å kör!där sitter vi fast så fint i diket mitt ute i ingenstans,då det stannade 2bilar med 10polacker som tänkte de skulle hjälpa oss(de roliga var att när de klev ur bilen så drog de upp sina kläder lite tufft om man säger så å skulle börja hjälpa till) jaa det hjälpte inte mkt faktiskt!hur de än höll på så hände inget,så det blev till å ringa bärgaren som kom efter ett bra tag!
Men sedan kom vi väl fram iaf å vi såg mkt mer detta året än vad vi gjorde förra året!

Söndagen blev rätt bra också tills vi skulle ta våran bil hemåt!Ja då var det fel på den så baken var i luften å framdelen ner mot marken..!fyfasen! så nu är den på verkstaden!!kommer inte bli en billig historia heller! så nu är vi med hyrbil ett litet tag!Lite ovanligt å köra den.. denna är ju med växlar å bakhjulsdriven..medans man är van vid automat och 4hjulsdrift!

*Till helgen*

Ja på fredag beger vi oss först till Gbg för att lämna Amelia hos sin mormor och Frida får vara hos sin moster så hon får prova på hur småbarnslivet är,hoppas du vilat upp dig riktigt ordentligt nu i veckan Jennie!
Efter det så beger vi oss mot Värmland för att göra en repris från förra året,åka å titta på vinterrallyt! Men det blir nog lite mildare iår å sitta ute,förra året var ju det -25grader iaf! Å ja man får sitta ute i skogen å titta,göra upp egen brasa å sitta å värma sig vid,rätt mysigt faktiskt ändå!Å mkt frisk luft får man,ha med sig egen fika å korv m bröd för att grilla.. Gäller bara att man är rätt klädd också så funkar det bra!


*Hjälp med headern!*

NÅGON SOM SKULLE KUNNA VARA SNÄLL Å BERÄTTA HUR MAN FÅR SIN EGNA HEADER PÅ PLATS????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


TACK PÅ FÖRHAND!

*Mer vild än tam!*

Ja,Fridis är verkligen mer vild än tam numer!Fullfart överallt!Å inte hinner hon sitta en längre stund i matstolen heller förrens hon vill ner på golvet för att krypa iväg överallt..!
Igår såg jag tom att hon ställde sig upp utan att hålla sig i något!!Å idag vände jag bort ögonen en snabbis å när jag skulle titta på henne igen ja då var hon borta,fann henne halvvägs upp i trappan! SÅ nu är det dags att skaffa en grind dit!För nu är trappen riktigt roligt,å det ju går ju i 280km/h dit också!
Jaja vem säger att man måste gå på gym för att träna när man får både armmuskler å motion hemma? Ja,man bär ju henne ändå trots allt väldigt mycket å hon väger ju en del med,å sedan får man ju motion då man får springa efter henne..!







*Bättre sent än...*

Bättre sent än aldrig! Idag hade sitt försenade barnkalas! Hade räknat med en hel del ungar idag men föräldrar hörde av sig på löpande band här innan kalaset att deras barn var sjuka,å en hörde inte av sig alls å en typ en timme innan.. Så det blev sammanlagt 5barn med Amelia,men lika kul hade de för det! Så det åts både korv m bröd,tårta,kakor å dracks massa saft,de lekte i hennes rum(hade tänkt att vi skulle leka lekar men de ville mer vara där uppe å leka tillsammans),sedan till sist blev det fiskedamm!

Så det var rätt lugnt här idag faktiskt å tiden sprang verkligen iväg!

Men eftersom jag hade räknat med en hel del ungar så blev det bakat 2 st tårtor i form av våran egna tolkning av Hello Kitty (jaa i huvudet hade jag planer hur den skulle se ut,men ja tyckte inte riktigt det blev ngn kitty men barnen tyckte det hehe),Istället för att behöva slänga tårtan som blev kvar försökte ja höra efter om någon ville komma på kvällsfika,när jag ändå skulle vara ensam hemma med barnen,men eftersom kontaktnätet här inte är så brett så blev det inget napp.. Jaja..

Nu ska här snart ätas kvällsmat och Melis ska hoppa i säng,Frida blir väl uppe ett tag till iaf..Å för min del blir det Solsidan sedan,börjar kännas riktigt nu när man satt sig ner en stund i soffan att man inte sovit så bra inatt å vart uppe sen 4.30 =/


Trevlig söndagskväll allesammans!Kanske skriver mer sedan eller se om jag kan lägga in lite kort..Tack å Hej för mej!


*Vem där?*

Ser att det finns en del som är inne här,men jag undrar lite vilka det är?En liten kommentar bara så jag vet lite vilka ni är,tycker det hade vart lite kul faktiskt!

Så vem där??

*TGI friday!*

Fredag,å det ska passas på å städas å fixa ordning tvätten som jag ligger efter med,då menar jag verkligen efter med den!Usch! Jaja det måste ju göras å jag har väl mig själv å skylla =/
Önskar man kunde fått bytt soffa snart också för den dammar så ooootroligt mycket!Å svarta möbler på det säger ju sitt också!Aldrig mer svarta möbler om det ska köpas nytt!! Nää,trött på när solen dyker fram å man ser hur dammet samlar sig på de svarta möblerna,kvittar hur mycket man går å dammar,en fällande hund på det gör inte saken bättre heller,men varför har just svarta möbler en tedens å dra åt sig allt?''

Jaja,annars i helgen ska det väl nog bakas lite å fixa tårta mm.. För på söndag ska Melis äntligen få ha sitt barnkalas,har faktiskt haft fullt upp varje helg,men nu äntligen! Blir väl 9barn med Amelia,då det var bara ett barn som inte kunde komma,vad jag hört! Såhär ska planeras lite lekar mm också.

Det är väl mer det som sker här i helgen.
Vad ska ni hitta på?

*Regnställ..*

Köpte för ca 2veckor sedan ett fodrat regnställ till Amelia. Tänkte att det skulle vara bra nu när det blir blött ute.
Hon har använt det 2ggr,varav den andre gången när jag hade hämtat henne från dagis å kommer hem å ska ta av henne,då säger hon att hon är blöt,å jaa,det var inte lite blöt hon var heller,utan byxorna hon hade på sig under var riktigt blöta!!Hur fasen går det ihop egentligen?Ett regnställ ska väl iaf tåla att barnen leker ute när det är blött?Men inte då!!Så jag ska ringa till affären där jag köpte det å fråga hur vi ska gå vidare..

Detta var det hon hade på sig:



Tycker ändå när det är ett dyrare märke så ska väl det ändå funka,eller?

*Hur gör man???*

Har gjort en ny egen header men hur fasen får man dit den???Det vill inte alls funka för mig!HJÄLP!!


*Vår inköp*

Ja det verkar som om det nalkas mer mot våren nu,då man märker att snön och isen börjar ge med sig från marken och en del har tagit fram cyklarna nu.
Jag vill också ta fram cykeln och cykla till affären,dagis mm.. Har redan en cykelsits på men när vädret är såhär med massa blåst å ruggigt så är det nog inte så skönt för Frida å sitta där.. Så jag satt å tittade på lite cykelkärror,å det fanns en hel del.. Men blev tillslut att jag beställde en sådan här som kommer i början av Mars!



Vad tycks? Sätter fast den lätt på cykeln och när man tex ska till affären så efter man parkerat cykeln så plockar man fram framhjulet å sätter lätt på så man kan använda kärran som en vagn!På såsätt behöver man inte sätta i å ur ifall hon skulle somnat eller så..! Var inte farligt pris heller,då jag jämförde med enkla cykelkärror men som man inte kunde ha som en vagn också!!


Sedan hittade jag 2 sängar som jag tyckte var lite häftiga!Men de får vänta lite med det men det kommer nog bli köp av dom senare,å även madrasser ingick i priset! Priset var inte heller farligt tycker jag!

Lite funderingar på denna till Frida framöver:




Och denna till Amelia kanske:(våningssäng)



Vad tycker ni??

RSS 2.0