*Helgen*

I helgen som var så åkte vi i fredags,jag,sambon å sambons bror å Malte till jaktstugan! Tittade en släng på idol å efter det var det dags för att krypa ner i sängen för på lördag var det till å vara uppe med tuppen,skulle ha samling vid 7tiden å innan dess så skulle man ju vakna till å göra ordning sig å fixa matsäck å kaffe.. Var ju dags för kalvjakt med hundar! Var Malte å 2 till.. Men de andra 2 kan jag ju inte säga att de var något vidare,de lämnade ju knappt sina hussar,medans Malte gjorde rediga sök å ställde några älgar men tyvärr fel sort.. Men det e ju inget dom kan göra åt.. Men lördagen var riktigt seg men till slut skjöts det en kalv.. men dock inte för en hund..

Sedan söndagen var det dags för Malte igen å nu 3 andra hundar,blev lite väl mkt med hundar där tyckte jag å Malte fick bli släppt på helt knasiga marker.. Men det skjöts 2kalvar denna dagen å det som var roligast var att få se när Malte ställde en älgko,som redan hade mist sin kalv,men grejen var nog att Malte var efter ett vildsvin men råkade nog mer springa på älgkon å det var 10m ifrån en så man såg klart å tydligt! Det var en fin syn det,men tråkigt att det inte var ngt skjutbart!


Men idag är sambon iväg med Malte igen å jagar på ett annat ställe..Han är riktigt duktig våran vovve! Gör rejäla ordentliga sök!Å väldigt snabb å duktig på att ställa älgarna!Han är nästan mer lite för tuff faktiskt den där fjantiga vovven som folk ser när han är hemma,men då skulle folk se hur han är i skogen,en bhelt annan hund. =) Men det är så en jakthund ska vara tycker vi!Det är inte bara en jakthund för oss,utan en familjemedlem också! Så hemma är han en riktig fjant som gärna ligger i knät på en å gosar,men i skogen ja då jäklar anamma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0